Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De här analysverktygen behöver alla marknadsförare behärska - ExploreCurate

De här analysverktygen behöver alla marknadsförare behärska


Läs också: De stora skillnaderna mellan analysverktygen Facebook Insights och Google Analytics

Allt fler går på analysutbildningar och det är såklart helt logiskt eftersom marknadsföring nuförtiden är mätbar och effekten till stor del utgår från hur bra analys som gjorts av insatser och användarnas beteende.

En del företag ser att de behöver anställa analytiker, men alla som arbetar med marknadsföring behöver lära sig analytics

3 analysverktyg som alla marknadsförare behöver lära sig

1. Sociala medier analytics

Image result for social media analytics

Alla sociala medier har ett analysverktyg integrerat med sin plattform helt kostnadsfritt. De visar såklart hur användarna interagerar med innehållet och vad som fungerar bra respektive sämre. Om företaget t ex använder FacebookTwitter och LinkedIn behöver det finnas kunskap om hur respektive analysverktyg fungerar. Det finns också fristående analysverktyg som samlar flera sociala medier i en plattform för en bättre överblick.

Läs också: De 5 viktigaste analysverktygen alla som arbetar med sociala medier behöver kunna

2. Google analytics

Related image

Google analytics är ett måste att behärska. Här får företaget information om vilken trafik man har och var den kommer från. Vilka källor, d v s sajter eller sociala medier är det som skickar besökare till företagets hemsida? Google analytics är ett analysverktyg med stort djup där det finns möjligt att sätta mål, skapa målgrupper, följa upp försäljning mm.

Läs också: 7 anpassade Google Analytics dashboards färdiga att ladda ner

3. Google AdWords

Image result for google adwords

Google AdWords är Googles annonssystem och ett måste för alla som jobbar med köpta digitala kampanjer och SEO (sökmotormarknadsföring). Här finns även Google Keyword Planner som ger insikter om vilka nyckelord som fungerar eller borde finnas på företagets hemsida.

Läs också: Hur du använder Adwords i praktiken – lär dig de 10 grundläggande stegen

Källa: Bob Carver, Carver Tech Consulting