Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 6 viktigaste Facebookuppdateringarna som får betydelse för alla marknadsförare - ExploreCurate

De 6 viktigaste Facebookuppdateringarna som får betydelse för alla marknadsförare


Det händer mycket på Facebooks utvecklingsavdelning. Gemensamt för alla nya funktioner är att de påverkar alla som använder Facebook som marknadsföringskanal. Här kan du läsa om 6 av nyheterna med mina kommenterar.

1. Shopping i Instagram Stories

Möjlighet att skapa mer interaktiva shoppingupplevelser i Instagram Stories. Det handlar om större utrymme för produktinformation, men det är framförallt möjlighet att lägga till en länk till den egna e-handelssidan som välkomnas och kommer att få betydelse.

An example of shopping tags in Instagram Stories

2. Augmented Reality annonser

Vi kommer att få se många kreativa lösningar när det nu blir möjligt att använda AR i annonserna på Facebook. Julafton för alla kreatörer!

Facebook AR ads

3. Facebook Stories annonser

Även om Facebook inte alls haft samma genomslag som Instagram med Stories formatet är det bra att Facebook nu lyfter fram möjligheten tydligare. Det här kommer att skapa möjlighet att kommunicera varumärket mer.

Examples of Facebook Stories ads

4. Facebook Page Reviews blir Recommendations

Facebook gör ett namnbyte för att lyfta fram att man nu tydligare kan ta del av tidigare kunders erfarenhet vilket ökar transparensen. Kunden har alltid rätt och transparens är bra.

Facebook Page recommendations

5. Nytt verktyg för att skapa video

Många älskar redan de nya templates som Facebook nu erbjuder för att det ska vara enklare att skapa videos. Tufft för alla som erbjuder videoredigering, men bra för användarna.

Facebook's Video Creation Kit

6. Ökad möjlighet att optimera kampanjer via budgivning

Annonsörerna får mer kontroll över sina kampanjer med nya ROAS som är en budgivningsfunktion.

Image result for facebook roas bidding

Källa: Facebook