Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De unika fördelarna med VR, AR och chatbottar - ExploreCurate

De unika fördelarna med VR, AR och chatbottar


Har ditt bolag börjat testa VR (virtuell reality), AR (augmented reality) eller chatbottar än för er kommunikation? Jag tycker att intresset svalnat något, men det kan vara en chimär. Helt klart är det ganska kostsamt att testa och ännu mer kostsamt blir et om man inte hittar ett tydligt syfte. Jag ska hjälpa dig att reda ut vad VR, AR och chatbottar kan användas till utifrån sina olika unika fördelar.

Läs också: Skillnaden på Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och 360 video

1. Använd VR för storytelling

Titta eller uppleva är en relevant frågeställning som såklart bäddar för en kraftfull argumentation för VR. Eftersom kostnaden är relativt hög är produktionen knappast något du kan räkna hem. Därför är det bra att koppla det till långsiktigt varumärkesarbete snarare än till en kampanj som ska mätas i ROI.

Läs också: Det som händer inom VR och AR kommer att bli ännu mer (o)verkligt

2. Använd AR för att utbilda

Image result for augmented reality

Titta eller prova är en relevant frågeställning som ger många poäng till AR. Om du tror på att utbilda dina kunder för att de ska få ut mer av dina produkter (tjänster) så kan AR vara värt att testa. Kom ihåg att AR kräver en hel del av användaren och därmed också av producenten.

Läs också: 6 framtidsspaningar om Mixed Reality

3. Använd chatbottar för att skapa engagemang

Image result for chatbot vip

Spara in pengar på kundservice eller ge service som ökar kundernas engagemang är en relevant frågeställning som sätter chatbottar i ett nytt perspektiv. Om du bara vill ersätta personalen i kundservice kommer du troligtvis att bli besviken. Inga chatbottar är på långa vägar redo att ersätta människan. Men om du ser chatbottar som premiumservice som gör att dina kunder engagerar sig ännu mer i ditt varumärke då tänker du rätt.

Läs också: Strategin och processen du behöver för din chatbot