Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 5 viktigaste aktiviteterna för att säkra företagets digitala strategi inför 2019 - ExploreCurate

De 5 viktigaste aktiviteterna för att säkra företagets digitala strategi inför 2019


Vi börjar närma oss slutet av ett hektiskt digitalt år och det är dags att börja tänka på nästa. Här kommer 5 konkreta aktiviteter som alla företag behöver göra för att säkra företagets digitala strategi inför 2019.

1. Gör ett digitalt bokslut

Följ upp hur årets digitala insatser har motsvarat den strategi och aktiviteter som sattes upp inför året. Har ni nått målen eller inte och vilka är de tydligaste och viktigaste insikterna?

2. Sammanfatta vad konkurrenterna gjort bra

Summera vad de närmaste konkurrenterna har gjort under året. Vad verkar vara en tydlig strategi, hur har man stärkt upp kompetensen (internt och externt via konsulter, influencers, byråer mm), hur har innehåll och kommunikation förändrats och hur väl har man lyckats växa sina följarskaror och driva engagemang i målgruppen?

3. Se över kompetens och resurser

Vilka kompetenser har varit särskilt värdefulla under året och hur väl digitalt rustade är företaget inför nästa år? Titta på kompetenser, resurser, digitala tjänster och även arbetsprocesser och dynamik med övriga organisationen.

4. ”Skärmdumpa” lednings digitala förståelse

Det börjar och slutar med ledningens digitala förståelse. Har ledningen fått tillräcklig inspiration och ny kunskap? Är den digitala kompetensen representerad i ledningen? Finns det ett tillräckligt starkt digitalt mandat?

5. Dra ut linjerna av kundinsikterna

Viktigast av allt är att analysera kundernas digitala beteende under året och att verkligen förstå hur snabbt och på vilka sätt kundernas digitala beteende utvecklas. Utmaningen är att hålla jämna steg och samtidigt vara ett steg före konkurrenterna.

Använd de här aktiviteterna och bryt ner dem till en hanterbar checklista så har du en bra arbetsmetodik som teamet kan samlas kring för att kliva in i 2019 förberedda på bästa sätt.

Vill du bolla något? Hör av dig så försöker jag bidra!