Därför tar Amazon annonsörernas sökbudget från Google

, , ,

Visste du att Amazon drog in över 2 miljarder dollar i annonsintäkter det senaste kvartalet? Det är en ökning med 129 % jämfört med förra året. Amazon ligger långt efter Google som drog in nära 23 miljarder dollar under samma period, men Amazon ökar snabbt och många annonsörer flyttade i år över betydande budgetar från Google och Facebook till Amazon som nu är den tredje största annonsplattformen i USA med 4,15 % av den totala annonsmarknaden.

Amazons styrka är relationen med alla e-handelsföretag som säljer via Amazon

Image result for amazon advertising

Genom att paketera nya annonserbjudanden med e-handelsplattformen skapar Amazon en låg friktion som ger en stor konkurrensfördel mot Googles nätverk av retailpartners. Det är framförallt B2C som driver Amazons positiva annonsutveckling och Amazon har stor framgång med deras annonsprodukter ”Sponsored Products” och ”Sponsored Brands”.

Det är viktigt för Amazon att vara konkurrenskraftig mot Google i annonserbjudandet eftersom Google satsar väldigt hårt på att ta andelar av e-handeln.

Läs mer om Amazons annonsaffär här.

[fbcomments]