Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 anledningar till att stories blivit så populärt - ExploreCurate

3 anledningar till att stories blivit så populärt


 

🎥🎥🎥

Läs också: Här är verktygen som tar ditt Instagram-konto till en helt ny visuell nivå

Snapchat, Instagram, Facebook och WhatsApp. Alla erbjuder s.k. stories. LinkedIn är enligt rykten på G. Själv tycker jag att story-formatet har gjort digital marknadsföring kreativt igen! Alla företag borde ha en story-regissör och reklamskolorna borde skapa särskilda utbildningar för story-producenter.

Läs också: 5 appar som hjälper dig skapa episkt innehåll i Instagram Stories

En story delas 15 gånger snabbare än en vanlig post

Vad är då receptet bakom stories? Det nya innehållsformat som blivit en så kraftfull ammunition för alla företag som vill nå uppmärksamhet i sociala medier. Jag tror att det finns 3 anledningar framför andra som gjort story-formatet så populärt.

1. Mobilen är nyckeln för stories

Stories skapas för att konsumeras i mobilen och användandet av mobilen sker ofta i farten och allt blir väldigt snuttifierat. Story-formatet är visuellt och helt enkelt en väldigt kort ”story”. Det sticker ut i sin miljö vilket är nyckeln för all kommunikation.

2. Marknadsföring men inte reklam

Välproducerade och kostsamma reklamfilmer görs för stora biodukar, medan Story-formatet är mer intimt, mer här och nu och nära. Användarna känner att de får en annan relation med varumärket och även om man förstår att det är marknadsföring upplever man det inte som reklam.

3. Snabbheten skapar möjligheter

Tillfället skapar tjuven och på samma sätt innebär story-formatets snabbhet fler möjligheter för marknadsförare att fånga tillfället eller skapa det med väldigt enkla medel. De som bemästrar story-formatet kan få ut väldigt mycket för liten insats.