Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så får du säljarna på företaget att börja använda sociala medier - ExploreCurate

Så får du säljarna på företaget att börja använda sociala medier


 

🏆🏆🏆

Jag håller säljare väldigt högt. Men som med allt annat är även försäljningsyrket i förändring. Den mer eller mindre låsta dörren mellan sälj- och marknadsavdelningen är nu upplåst och snart helt borta. Anledningen stavas sociala medier.

Sociala medier ger den framåtlutade säljaren möjlighet att gå från att jaga kunder till att bli en person som kunderna vill följa

Det är inte alla som inser att sociala medier skapat nya spelregler och därför håller det på att bildas ett B-lag av säljare. Om du är orolig för att säljarna på ditt företag tillhör B-laget får du 3 insikter att dela här. Förhoppningsvis kan du vara med och skapa ett A-lag!

Läs också: Så får ditt innehåll genomslag på LinkedIn

🏆 Insikten att sociala medier är kopplad till ökad försäljning

Låt oss börja med varför en säljare ska se sociala medier som en möjlighet och inte som något jobbigt eller övervärderat.

Att sälja via sociala medier kallas ”social selling” och kan beskrivas så här:

Bildresultat för social selling images
Social selling är ett sätt att få presumtiva kunder att självmant inleda en relation med dig.

Fler argument:

LinkedIn har statistik som visar att 78 % av säljare som använder sociala medier aktivt i sin försäljning når högre säljresultat än de jag kallar för B-laget.

90 % av beslutsfattare säger att de aldrig svarar på kalla säljsamtal (s.k. cold calls), d v s när det inte finns någon som helt relation.

Läs också: Så skapar du företagets viktigaste ambassadörer

🏆🏆 Insikten om beslutsfattarnas intressen är nyckeln för att kunna skapa ett värde

Social selling behöver som alla andra affärsaktiviteter en strategi och det börjar med att identifiera de beslutsfattare man vill nå och ha insikterna om vad de är intresserade av.

Det enklaste sättet att ta reda på vad beslutsfattarna är intresserade av är att fråga dem

Relaterad bild
Alla säljare vet att det är flera personer som påverkar de flesta affärsbeslut och vanliga beslutsfattare kan vara VD, Marknadschef, Inköpschef, Produktchefer o s v.

Utifrån de olika yrkesrollerna är det inte så svårt att identifiera de grundläggande intresseområdena. Med hjälp av samtal och undersökningar kan kundinsikterna fördjupas.

Läs också: 3 tydliga Influencer Marketing trender 2019

🏆🏆🏆 Insikten om rätt innehåll för rätt syfte

Bildresultat för value selling
När intresseområdena är identifierade kan säljaren dela in innehållet i kategorierna inspiration, handfasta råd och delaktighet. Det är viktigt att göra det i den ordningen.

A. Genom att dela relevant inspiration kan säljaren börja bygga en skara av följare och börja utveckla en relation.

B. Genom att dela handfasta råd skapar säljaren förtroende för sin kompetens och kan börja ta en rådgivande roll.

C. Genom att bjuda in beslutsfattare att själva kunna bidra med sina egna erfarenheter och insikter skapar säljaren en egen plattform och kan börja utveckla en dialog.

Vill du och ditt företag lära er mer om social selling är du välkommen att kontakta mig för en kaffe. Varför inte ta med en av företagets säljare?