Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så kan säljarna på svenska medieföretag tjäna lika mycket pengar som kollegorna på Google, YouTube och Facebook - ExploreCurate

Så kan säljarna på svenska medieföretag tjäna lika mycket pengar som kollegorna på Google, YouTube och Facebook


 

🏆🏆🏆

Okej, jag ska sticka ut hakan lite här med risk för att jag antingen tänker fel eller slår in en öppen dörr.

Jag läser i en färsk rapport att säljarna på Google, YouTube och Facebook kan se fram mot att 70 % av deras kunder kommer att lägga mer pengar hos dem i år jämfört med förra.

Även LinkedIn kan räkna med att hälften av kunderna kommer att öka sin medieinvestering hos dem. Roligt för dem, men inte lika roligt för många säljare på svenska medieföretag som inte alls kan räkna med att så stor del av deras kunder kommer att öka sin medieinvestering hos dem. För en del handlar det istället om minskade medieinvesteringar och någon har säkert den omvända situationen, d v s att 70 % av kunderna kommer att lägga mindre pengar i år jämfört med förra.

Så vad kan då svenska medieföretag göra för att ge sina säljare lite hopp om att få hämta ut en skaplig provision?

Jag tänker att det kanske är bra att se de stora amerikanska mediegiganterna som medieplattformar och inte som de medieföretag de är.

Det skapar 3 möjligheter:

1. Man slipper få mindervärdeskomplex. Sånt kan t o m bryta ner den bästa säljaren.

2. Man kan börja se på sig själv som en medieplattform också. Det ökar möjligheten till mer fokus på kundens behov vilket är klokt.

3. Man kanske t o m kan ta med lite Google, YouTube, Facebook och LinkedIn i sina kreativa förslag och offerter?

Annonsörer verkar ju vilja ha sök, video och sociala medier så varför inte använda de plattformar som finns för ett bättre kundupplägg och lägga på en slant?