Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 insikter som hjälper företag att lyckas med influencer marketing - ExploreCurate

6 insikter som hjälper företag att lyckas med influencer marketing


 

🙇🧚‍♀️🧚‍♂️👼🤴🙇‍♀️

Håller Influencer marketing på att bli vårt nästa huvudmedia? Ja, kanske – det är i alla fall något som allt fler företag testar och inte bara de med konsumenter som målgrupp. Vad är då poängen med influencers? Ja, med rätt influencers som används på rätt sätt kan ett företag få trovärdighet och nå ut till sin målgrupp i en kontext som får ett annat genomslag än om företaget själv skulle kommunicera. Men det är väl precis vad alla innehållsdrivna medier erbjuder sina annonsörer? Ja, precis. Men nu är det vanliga människor som har blivit medieföretag.

Bildresultat för influencer marketing

Här är 6 insikter som du och ditt företag kan ha nytta av när ni ska starta med Influencer marketing eller ta nästa steg. 

1. Influencer marketing handlar om ett samarbete

Som med all annan marknadsföring är det viktigt att arbeta integrerat. Se inte dina influencers som en isolerad kanal utan som en del av din marknadsföring.

Läs också: 3 tydliga Influencer Marketing trender 2019

2. Var ska dina influencers vara?

Influencers har sina egna kanaler och mötesplatser. Ska du vara en del av dem och hur skapar du då kopplingen till ditt företag, budskap och affären? Tänk igenom var dina influencers gör mest nytta.

3. Många falska influencers

Många ser en möjlighet att tjäna lätta pengar som influencers och kan med fejkade konton och följarskaror enkelt kliva in i ”yrkesrollen”. Se upp. Anlita dina influencers via betrodda agenter och träffa dem IRL.

Läs också: Influencer marketing: 5 tips till alla företag från YouTubestjärnan

4. Låt influencers vara med i den kreativa processen

De flesta influencers lever nära sin egen följarskara och vet vad som funkar, vad som skapar engagemang. Istället för att du ska betala en dyr byrå att komma på idéer så be dina influencers komma upp med kreativa förslag.

5. Tänk inte bara sociala medier

Det är naturligt att koppla ihop influencers med sociala medier, men tänk större och som sagt, integrera i din övriga marknadsföring. Tänk event, videos i de egna kanalerna, innehåll och närvaro närmare köpbeslut mm.

Läs också: Varför influencer marketing funkar och listan som guidar alla marknadsförare rätt

6. Involvera influencers i produktutvecklingen

Kan man verkligen få influencers att vara med i produktutvecklingen? Ja, självklart och ofta är det väldigt relevant eftersom de kan sin målgrupp och känner till både behov och vilket tilltal som fungerar.