Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 sätt att förbättra sökfunktionaliteten i din e-handelsbutik - ExploreCurate

4 sätt att förbättra sökfunktionaliteten i din e-handelsbutik


 

👉👉👉👉

När kunden väl är inne i din butik gäller det att guida och leda för att underlätta köpresan. Det vet de som har fysiska butiker och det vet de som har e-handelsbutiker. Ändå har många e-handelsbutiker en undermålig sökfunktion och det beror på att man ofta nöjer sig med den grundfunktionalitet som finns i plattformen.

Här är 4 sätt att förbättra sökmöjligheterna i din e-handelsbutik.

1. Synonymer

Användare söker samma produkt på olika sätt. Ett par handskar kan till exempel vara ”konstruktionshandskar”, ”arbetshandskar” eller ”läderhandskar”.

2. Förkortningar och branschrelaterade ord

Varje bransch har sin egen terminologi. Många sökningar innehåller förkortningar och ord som bara existerar inom en viss bransch, vilket kan leda till en nollresultat sida.

3. Felstavningar

Användare stavar ofta fel. Ställ in så att X antal bokstäver i ett ord kan vara fel och ändå generera en korrekt sökträff.

4. Prediktiv sökning på ord eller sökfraser

Den här funktionen hjälper användarna att spara tid genom att föreslå produkter och kategorier i realtid baserat på de sökord eller de sökfraser de skriver in.

Källa: Shawn Arnold