Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
24 h i Amsterdam: Läs mina intryck från The Next Web 2019 - ExploreCurate

24 h i Amsterdam: Läs mina intryck från The Next Web 2019


 

👉👉👉👉👉

Eventet TNW – The Next Web har vuxit minst två storlekar sedan jag var i Amsterdam senast 2014. Men det jag framförallt slås av är hur det nu ännu tydligare har blivit en festival som inte bara bygger på inspiration och kunskap utan framförallt en väldigt härlig mötesplats. Det som skapar mötesplatsen är matchmaking områdena där startups och investererare möts och där företag och talanger träffas. Eventarrangörerna har arbetet hårt med att få till dessa mötesformat som är kreativa både i sin fysiska utformning och med ett tydligt innehåll.

I stora ”igloos” fick företag träffa talanger och tvärtom. Samma format gällde för startups som fick möjlighet att pitcha eller få råd av investerare.

Se TNW-konferensen LIVE här

TNW eventet här i Amsterdam är också en kulturell matupplevelse där man kan testa på flera nya maträtter (även om den holländska pommesen med majonnäs fortfarande är populärast).

Hamburgare är inte vad det en gång varit. Den här populära holländska ”weedburgaren” är t ex gjord av sjögräs.

Själva konferensen då? Ja, det är flera stora scener och också mindre format för intervjuer och paneldiskussioner. Talarna har 20-minuter taltid vilket gör att allt känns rappare. De flesta talarna använder video i sina presentationer och lyckas balansera mellan att prata om sig själva (sitt företag) och faktiskt dela värdefulla insikter.

Läs också: #7 insikter från “The Next Web Europe 2015” Amsterdam

Här kan man lyssna på allt från hur Lush slutade med sociala medier till nya blockchain plattformar i Afrika.

Det är också ett väldigt bra utställarområde. Utställarna är aktiva och nästan alla bjuder på något att äta eller dricka. De flesta fångar in min e-postadress och vart jag jobbar på något sätt. Det är bara att invänta vad jag kommer att erbjudas snart.

Populäraste aktiviteten i utställartälten var Nike’s personliga T-shirttävling och en ”sharingbox” som nu utvecklats till att spela in video också. Tryck på play, rör dig och skicka sedan en redigerad och ljudsatt video till dina vänner (och dig själv).

Tycker du att det låter spännande? TNW har varit extremt duktiga på att kommunicera allt som händer och lite till i sin eventapp. Nästan så att man fokuserat mer på vad man missat än vad man vill se. Du kan återse mycket från TNW på eventsajten.

Som inspiration har TNW absolut fyllt sin funktion. Mina kollegor på Ehandel.se har fyllt på med nya idéer och tips på innehåll till alla de event som Ehandel.se arrangerar. Nu nästa vecka är det dags för Emeet i Köpenhamn 16 maj och sen följer Emeet i Helsingfors 23 maj innan det är dags för det stora nordiska eventet NXT i Oslo den 4 maj.

Läs mer om eventen och anmäl dig här.