Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 4 viktigaste SEO-prioriteringarna för en e-handlare  - ExploreCurate

De 4 viktigaste SEO-prioriteringarna för en e-handlare 


⛱⛱⛱⛱

Google beskriver sällan hur deras sökalgoritm fungerar. Alla som arbetar med sökoptimering famlar efter svar och att fråga en sökmotorexpert om råd är ungefär som att fråga en läkare varför man mår illa. Man får lika många svar som antal läkare man frågar.

Här får du de 4 viktigaste SEO-prioriteringarna för en e-handlare:

Prioritera bara de viktigaste sidorna

Googlebotten använder en viss mängd bandbredd för varje webbplats. Googlebotten sökvägar som den har stött på tidigare. Det söker också efter nya sidor med återstående bandbredd. Google har sagt att ju mer värdefull en webbplats är, desto mer bandbredd kommer Googlebotten få. M a o, om det finns sidor på en webbplats som inte sökindexeras av Googlebotten kan det bero på att inte känner till dem eller för att de tar för mycket bandbredd.

Bildresultat för produktsida ehandel

Så det du behöver göra är att stänga sökvägar till sidor som inte är så viktiga. För en e-handlare kan det handla om dynamiska webbadresser (flera domäner för samma produkter) vilket resulterar i dubbla sidor. Rensa!

Tydliga titels och metabeskrivningar

Eye-tracking-studier har visat att en köpare letar efter ”blå länkar” och om metatiteln känns relevant klickar man. M a o, du behöver lägga ner tid på metabeskrivningen och göra den relevant.

Det här är viktigt. Det betyder att du ska lägga tid på att få title och metabeskrivningen koncisa och relevanta.

Bildresultat för blue links

Snabbhet och Användarvänlighet

Google säger att hastighet är en rakningsfaktor, d v s att sidorna laddar snabbt är viktigt för SEO. Snabbhet är användarvänlighet så se till att testa hur snabbt sidorna laddar och speciellt för mobilsidorna. Dubbla rankningspoäng!

Bildresultat för user friendly speed webpage

Länkar och innehåll

Länkar till en produktsida är värt mycket, men att betala för länkarna är inte Google-vänligt. Dessutom är alla länkar inte lika värda. Du kan få hundra nya länkar från mindre kända eller lågtrafikwebbplatser och det blir ingen skillnad. Men du kan få en enda länk från en respekterad, ledande nyhetskälla höjer hela din webbplats.

Bildresultat för pulitzer journalist

M a o, prioritera länkar från sajter med trovärdigt och relevant innehåll. Att få länkar från dessa betyder ALLT! Det är därför PR-arbetet vuxit fram som en av de viktigaste insatserna för att förbättra SEO.

Källa: Practical Ecommerce