Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Här är myterna om AI som du inte visste att andra gått på - ExploreCurate

Här är myterna om AI som du inte visste att andra gått på


 

🤖🤖🤖

Okej, det är AI som gäller idag. Att ens försöka sig på att presentera en affärsidé utan att ha med AI på första sliden är dömt att misslyckas. Med det sagt kan det också vara bra att känna till de vanligaste myterna om AI så att du inte går på vad som helst.

Myt #1: AI handlar om att skapa smarta robotar

Vi har vuxit upp med filmskaparnas fascination av robotar och därför vill vi gärna projicera AI på människoliknande maskiner. AI har väldigt lite att göra med dessa kopior av oss själva utan trivs bäst i datorer.

Myt #2: AI har utvecklats snabbt

Nja, det har redan gått över 50 år sedan begreppet skapades och självkörande bilar, röstigenkänning och andra spännande tillämpningar är inget som innoverats fram över en natt.

Bildresultat för self driving cars

Det vi kan konstatera är att AI växer ganska långsamt och kommer att fortsätta göra det när det kommer till banbrytande tillämpningar.

Myt #3: AI kommer att ersätta människan

Om man tror att AI kan göra allt en människa kan är det ju nära att tro på att AI kommer att ersätta människan. Men när AI är bra på att lära sig specifika uppgifter är människan fortfarande överlägsen och unik i att kunna lära sig så många olika saker.

AI kommer heller inte att lära sig människans förmåga till instinkt och känslor. Därför kommer många yrken inte att klara sig med endast AI.

Vill du läsa mer om vad jättarna Google och Facebook gör och tror om AI kan du förjupa dig här: Google AI Platform och Facebook FAIR.

Källa: Google AI och Facebook FAIR