Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 insikter du behöver tänka på när röstsök växer - ExploreCurate

5 insikter du behöver tänka på när röstsök växer


 

📢📢📢📢📢

Röstsök vinner mark och vi behöver börja anpassa våra röstnärvaro för att förtjäna vår plats i sökresultatet.

Här kommer 5 nycklar för att optimera SEO för röstsök

1. Skriv i ”samtals” format

Röstsök skiljer sig från textsök. Det handlar egentligen om skillnaden mellan datorspråk och mobilt språk. T ex när vi söker efter bra lokal restaurang.

Textsök: Bästa restaurangen i Linköping.

Rörstsök: Vilken är den bästa restaurangen i närheten?

Man vill m a o inte veta vilken den bästa restaurangen i Linköping utan där man är. Om den bästa restaurangen ligger i södra Linköping och personen som söker befinner sig i norra delen blir sökresutlatet inte relevant.

2. Identifiera frågor, inte sökord

Återigen. När vi textsöker gör vi det mycket baserat på sökord. T ex när vi söker efter en läderjacka. Men frågan som ställs i ett röstsök är inte bara ett ”läderjacka” utan troligtvis ”var hittar jag en läderjacka här i Mall of Scandinavia?”.

Frågan du ska ställa dig är: Vad skulle jag själv fråga om jag vore kunden?

3. Börja jaga ”featured snippets”

En ”feutured snippet” är det svar som Google bestämmer är det som bäst svarar på aktuell fråga.

Här gäller det att svara på frågan så snart det är möjligt i innehållet. Det ger Google en snabb indikation på att ditt innehåll är relevant. Se sen till att innehållet är djupt och fokuserat. Att svara på frågan direkt är viktigt eftersom mobilerna läser upp det första resultatet. Konkurrensen är m a o stentuff. 

Med röstsök handlar det inte om att komma upp på den första sidans sökresultat. Det handlar om att vara först eftersom bara det första svaret läses upp.

4. Lägg mycket kärlek på ”titles” och ”descriptions”

Du har inte så många tecken att jobba med. 70 för att vara exakt. Se till att vara så kärnfull och relevant som möjligt.

5. Tänk lokalt

58 % använder röstsök för att hitta något lokalt. Det betyder inte att röstsök bara är till för lokala aktörer såklart. Men du behöver kommunicera lokalt för att bli sökbar loaklt.

Källa: Business2Community