Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 prioriterade områden för dig som behöver fokusera ännu mer på e-postmarknadsföring - ExploreCurate

7 prioriterade områden för dig som behöver fokusera ännu mer på e-postmarknadsföring


 

💌💌💌

Alla sociala kanaler till trots är det fortfarande e-postmarknadsföringen (eller nyhetsbrev som vi ofta kallar det) som fungerar bäst. Därför är det inte helt orimligt att satsa på e-post ännu mer.

Här är 7 prioriterade områden du ska jobba med för att utveckla din e-postmarknadsföring och få ut ännu mer.

1. Lär känna dina kunder på riktigt 

Konkurrensen är stenhård och allt som inte är relevant försvinner rakt in i skräpposten. Det handlar om att göra jobbet och lära känna kunderna och dela upp den långa listan med e-postadresser i mindre grupper baserat på målgrupper och intressen.

2. Anpassa ditt innehåll

Av samma skäl behöver du anpassa ditt innehåll till de olika mottagargrupperna. Utgå från insikter om mottagarna verkligen villha. Vad letar de efter? Vilken hjälp efterfrågar de?

3. Se till att få attention och behåll den

Dagens konsumenter är multi-taskers. Du måste lägga mycket tid på att jobba med rubriker, bilder och riktigt bra innehåll. Framförallt var personlig och våga använd humor.

4. Var övertydlig med vad du vill att mottagarna gör

Vi marknadförare kallar det för CTA, d v s call-to-action. Men för mottagarna handlar det ofta om att snabbt förstå vad de ska göra. Se till att vara övertydlig med vad du vill att mottagarna ska göra.

5. Kvalitet före kvantitet

En snittperson får över 120 emails per dag. Det är i den här röran du ska sticka ut. Se till att du är efterlängtad. Satsa på kvalitet och jobba med kontinuitet.

6. Slipa på ämnesraden

Det slarvas mycket med ämnesraden. Den kanske t o m automatgenereras. Jobba med ämnesraden. Testa. Optimera.

7. Se till att dina nyhetsbrev är mobilanpassade.

Visst, det här är en dörr som ofta blir inslagen i onödan – men det finns fortfarande kilometer med nyhetsbrev som inte är mobilanpassade. Dumt eftersom över hälften läser sina mail i mobilen och de blir bara fler.

Källa: Kimberly Grimms