Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 trender som kommer att pÄverka den svenska B2B e-handeln 2020 - ExploreCurate

7 trender som kommer att pÄverka den svenska B2B e-handeln 2020


 

🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

2020 sparkar igÄng med B2B online pÄ Operaterassen den 11 februari dÀr Sveriges frÀmsta handlare inom B2B möts för att inspireras och diskutera aktuellt och trender. PÄ scen stÄr Johanna Tömmervik, Gustav Stenbeck och Petter Askergren.

Köp biljett till B2B online hÀr

E-handeln kommer att öka och ta andelar under 2020. Ja, det Àr kanske inte Àr en trend som nÄgon ifrÄgasÀtter. Men hÀr kommer 7 andra trender som kanske inte Àr lika sjÀlvklara och notera att ingenstans stÄr det att lÀsa om AI, AR eller hot frÄn vÀst och öst. Och den dÀr sista milen, den fÄr vi nog trÀna pÄ Àven nÀsta Är.

LÀs ocksÄ De 5 principerna för tillvÀxt i B2B-företag

1. Visuell handel

Vi kommer att fĂ„ se allt mer vĂ€lproducerat innehĂ„ll frĂ„n e-handlarna. Det handlar om bilder, videos – men framförallt mer kvalitĂ© bakom produktionen.

2. Anpassning

Nej, det Ă€r inte dags för personalisering Ă€n – men vi kommer att se fler e-handlare som anpassar sitt innehĂ„ll och produktutbud baserat pĂ„ beteende och intresse och inom B2B-handeln kommer vi se ett utökat anvĂ€ndande av Big data.

3. Förtroende och integritet

Vi kommer se att mÄnga e-handlare kommer att behöva förtjÀna förtroende frÄn sina kunder. Med GDPR finns det ett regelverk pÄ plats att anpassa sig till, men ytterst handlar det om att ingen kommer att kunna hantera kunddata vÄrdslöst.

4. Unified Commerce

För retailföretaget handlar utmaningen sĂ„klart om att fortsĂ€tta utveckla den ”sömlösa” handeln. Det handlar inte bara om butik vs. webbshop utan om att i alla grĂ€nssnitt och kanaler kunna erbjuda produkter och service. Kunderna börjar bli krĂ€vande nĂ€r det gĂ€ller kundupplevelse.

Köp biljett till B2B online hÀr

5. Internet of Things Commerce

Det vĂ€xer fram en ”API-ekonomi” i kulisserna och det drivs pĂ„ efterfrĂ„gan av nya touchpoints. Under 2020 kommer vi se nya exempel pĂ„ inköpstĂ€llen som i bilen, via olika uppkopplade apparater och sĂ„klart via röststyrning.

LÀs mer om B2B online hÀr 

6. Marknadsplatser

Inom B2B har redan vertikala marknadsplatser tagit pats och inom B2C kommer vi att se en offensiv frÄn de stora plattformarna och Àven mer lokala och vertikala marknadsplatser.

7. Konkurrens om prenumerationsintÀkterna

Kunderna börjar kÀnna av hur allt för mÄnga prenumerationer tÀr pÄ ekonomin. MÄnga e-handlare kommer att kÀnna av churn och fÄr lassa pÄ mer för att locka till fortsatta prenumerationer.

Köp biljett till B2B online hÀr