7 trender som kommer att påverka den svenska B2B e-handeln 2020

, , , , , , , , , ,

 

🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

2020 sparkar igång med B2B online på Operaterassen den 11 februari där Sveriges främsta handlare inom B2B möts för att inspireras och diskutera aktuellt och trender. På scen står Johanna Tömmervik, Gustav Stenbeck och Petter Askergren.

Köp biljett till B2B online här

E-handeln kommer att öka och ta andelar under 2020. Ja, det är kanske inte är en trend som någon ifrågasätter. Men här kommer 7 andra trender som kanske inte är lika självklara och notera att ingenstans står det att läsa om AI, AR eller hot från väst och öst. Och den där sista milen, den får vi nog träna på även nästa år.

Läs också De 5 principerna för tillväxt i B2B-företag

1. Visuell handel

Vi kommer att få se allt mer välproducerat innehåll från e-handlarna. Det handlar om bilder, videos – men framförallt mer kvalité bakom produktionen.

2. Anpassning

Nej, det är inte dags för personalisering än – men vi kommer att se fler e-handlare som anpassar sitt innehåll och produktutbud baserat på beteende och intresse och inom B2B-handeln kommer vi se ett utökat användande av Big data.

3. Förtroende och integritet

Vi kommer se att många e-handlare kommer att behöva förtjäna förtroende från sina kunder. Med GDPR finns det ett regelverk på plats att anpassa sig till, men ytterst handlar det om att ingen kommer att kunna hantera kunddata vårdslöst.

4. Unified Commerce

För retailföretaget handlar utmaningen såklart om att fortsätta utveckla den ”sömlösa” handeln. Det handlar inte bara om butik vs. webbshop utan om att i alla gränssnitt och kanaler kunna erbjuda produkter och service. Kunderna börjar bli krävande när det gäller kundupplevelse.

Köp biljett till B2B online här

5. Internet of Things Commerce

Det växer fram en ”API-ekonomi” i kulisserna och det drivs på efterfrågan av nya touchpoints. Under 2020 kommer vi se nya exempel på inköpställen som i bilen, via olika uppkopplade apparater och såklart via röststyrning.

Läs mer om B2B online här 

6. Marknadsplatser

Inom B2B har redan vertikala marknadsplatser tagit pats och inom B2C kommer vi att se en offensiv från de stora plattformarna och även mer lokala och vertikala marknadsplatser.

7. Konkurrens om prenumerationsintäkterna

Kunderna börjar känna av hur allt för många prenumerationer tär på ekonomin. Många e-handlare kommer att känna av churn och får lassa på mer för att locka till fortsatta prenumerationer.

Köp biljett till B2B online här