Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 12 mest uppmÀrksammade startupbolagen under 2010-talet - ExploreCurate

De 12 mest uppmÀrksammade startupbolagen under 2010-talet


 

👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑

I raden av decenniet-listor kommer hÀr de 12 mest uppmÀrksammade startupbolagen under 2010-talet (i alla fall i vÀstvÀrlden). LÀs de korta biografierna och sen fokus framÄt!

1. Airbnb

Relaterad bild

År 2008, nĂ€r tre vĂ€nner gjorde en affĂ€rsmodell av mĂ€nniskors luftmadrasser och extrarum, var det lĂ„ngt ifrĂ„n sĂ€kert att de skulle attrahera nĂ„gon. Inom tre Ă„r hade verksamheten dock levererat en miljon vistelser och hjĂ€lpt till att inleda delningsekonomin.

Idag bor tvÄ miljoner mÀnniskor per natt i en fastighet som Àr listad pÄ Airbnb

Den senaste vĂ€rderingen Ă€r mer Ă€n 35 miljarder dollar – högre Ă€n marknadsvĂ€rdet för Hilton eller Marriott – och de verkar förbereda en notering.

2. Epic Games

Bildresultat för epic games founder

Grundades som Potomac Computer Systems i grundaren Tim Sweeneys förÀldrarnas hus. Det första stora projektet var Unreal-spelmotorn, som fortfarande driver mÄnga spel som t ex Fortnite.

Fortnite drar in hundratals miljoner dollar per mÄnad och har blivit ett kulturellt fenomen med mer Àn 250 miljoner spelare runt om i vÀrlden

3. Facebook

VÀrldens största sociala nÀtverk passerade 1 miljard anvÀndare ungefÀr nÀr man noterade bolaget 2012.

I dag nÄr Facebook 2,45 miljarder mÀnniskor varje mÄnad

4. Instagram

Instagram Àr pÄ mÄnga sÀtt den viktigaste appen pÄ 2010-talet. Kevin Systrom och Mike Krieger grundade Instagram vid början av decenniet. Facebook köpte upp verksamheten tvÄ Är senare för en miljard dollar, vilket var det sociala nÀtverkets största förvÀrv hittills.

5. Slack

Bildresultat för slack founder

Vad anvÀnde vi egentligen för chatt-app pÄ jobbet före 2013? Grundarens Stewart Butterfields freemium go-to-market-strategi visade sig vara genialisk.

6. Snapchat

Bildresultat för snapchat founder

NÀr Snapchat lanserades 2011 visade det sig att Snaps grundare och innehÄllsskapare förutspÄdde en exakt förkortningen av mÀnniskors uppmÀrksamhet. Dess grundare har stadigt vÀgrat att sÀlja och har en anmÀrkningsvÀrd kontroll över företaget.

Tillsammans har Evan Spiegel och Bobby Murphy 95 procent av företagets röststyrka

7/8. SpaceX och Tesla

Medan Tesla började Ärtiondet med att gÄ offentligt, blev SpaceX det första privata företaget som framgÄngsrikt startade, kretsade och ÄterhÀmtade ett rymdskepp, 2010. Nu vÀrderas det till över 33 miljarder dollar och Àr en partner till NASA samt en stor försvarsentreprenör.

Noterbart Àr att Tesla aldrig haft ett lönsamt Är

Tesla, Ä andra sidan, Àr en evig fascination för bÄde konsumenter och investerare. Det blev den bÀstsÀljande plug-in-personbiltillverkaren under 2018 och har drivit andra biltillverkare att snabbt utveckla elektriska och autopilot-fÀrdiga fordon.

9. Stripe

Bildresultat för stripe founder

Paypal hade funnits i ett decennium nÀr John och Patrick Collison, frÄn landsbygden pÄ Irland, förvandlade sju rader med kod till en livskraftig konkurrent. Det de hade designat var ett enkelt sÀtt vem som helst kunde anvÀnda för att ansluta sin webbplats till en betalningsprocess.

Företaget har en vÀrdering pÄ 35 miljarder dollar och Àr dÀrmed vÀrt mer Àn t ex Airbnb och Palantir

10. Theranos

Elizabeth Holmes grundade sin blodtest-med-ett-fingeravtryck tjÀnst 2004, och fortsatte med att samla in mer Àn 700 miljoner dollar och vÀrderades till 9 miljarder dollar Är 2015. Det visade sig dock att hon lurat lurat alla investerare.

11. Twitter

Ursprungligen ett experiment av en sorts mikroblogg. Idag har Twitter inflytande utvidgats till socio-politiska rörelser och drivande faktiska revolutioner.

Vad vore Trump och #Metoo utan Twitter?

12. WeWork

Bildresultat för wework founder

Med en vĂ€rdering pĂ„ 47 miljarder dollar – storleken pĂ„ Litauens BNP – och 12 500 anstĂ€llda pĂ„ mer Ă€n 800 platser, ansökte WeWork optimistiskt om en notering 2019.

WeWorks affÀr höll inte för en genomlysning och vÀrderingen föll med 80 %

KĂ€lla: Inc.com