Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Apokalyps eller genombrott för den digitala detaljhandeln på 2020-talet? - ExploreCurate

Apokalyps eller genombrott för den digitala detaljhandeln på 2020-talet?


 

🦓🦓🦓🦓🦓🦓

Den 4 juni arrangeras NXT nordic på Spektrum i Oslo. Temat är The future of Customer Behaviour. Läs mer och köp biljetter här.

De här reflektionerna från Forrester över hur detaljhandeln har förändrats under 2010-talet tycker jag är läsvärda och ger relevanta insikter när vi nu klivit in i nästa decennium då optimisterna hoppas på ett genombrott för detaljhandeln och pessimisterna tror på en fullständig breakdown.

Först två ämnen som fått mycket uppmärksamhet och som fortsatt är relevanta in i 2020-talet.

”Detaljhandeln har förändrats enormt”

Bildresultat för retail customer insights

Förändringen inom detaljhandeln har varit temat under flera år nu på alla konferenser som handlat om handeln i stort eller e-handel speciikt. Och visst, traditionella inomhusgallerior är inte lika viktiga som för 30 år sedan, och nästan 20% av detaljhandeln är nu online. Men vi är ändå bara i början av det som ständigt föränderliga kundbeteendet. De företag som med bäst kundinsikter och förmåga att anpassa sig kommer att ta stora marknadsandelar.

Den 4 juni arrangeras NXT nordic på Spektrum i Oslo. Temat är The future of Customer Behaviour. Läs mer och köp biljetter här.

”Omnichannel är viktigt”

Relaterad bild

Egentligen handlar omni mer om att hantera lager och logistik än att hantera de nya kundgränssnitten. Vinnare är de som lyckats kombinera butik och lager. Med att utveckla en hållbar omnistrategi kommer är något som hela detaljhandeln kommer att behöva förtsätta jobba med under hela 2020-talet.

Sedan en handfull ämnen som fått utrymme under 2010-talet, men som visat sig vara ganska överdrivna. Om det är ämnen vi närmar oss får decenniet avgöra, men det kan vara bra med viss skepsism.

Den 4 juni arrangeras NXT nordic på Spektrum i Oslo. Temat är The future of Customer Behaviour. Läs mer och köp biljetter här.

”Vi är mitt i en apokalyps i detaljhandeln”

Relaterad bild

Nej, 2010-talet har inte blivit detaljhandelns undergång och det kommer inte 2020-talet bli heller. Däremot har antalet negativa artiklar ökat dramatiskt och det är lätt att ryckas med i en form av apokalyptisk känsla. Antalet fysiska butiker netto har istället ökat, men de är bättre digitalt anpassade och samordnade med e-handeln.

”Alla kommer att köpa sina livsmedel online”

Relaterad bild

Nej, så har det ju inte blivit. Det är få människor som köper sina dagligvaror regelundet på nätet. Bara 4 % av livsmedelsförsäljningen är online och vad är egentligen onlineförsäljning när kunderna hämtar sina kassar med sin bil? Istället har möjligheterna för kunderna ökat och ett nytt utbud med lokala marknader och en ny nischad livsmedelshandel.

”Du måste investera i en mobilapp”

Relaterad bild

Det är inte många fler än en dryg handfull appar som får plats i varje persons mobiltelefon. I alla fall när det kommer till ett kontinuerligt användande. Sökbeteende och företagens möjligheter att arbeta med konvertering i sin marknadsföring har istället drivit fram en mobil webb som blivit allt bättre.

”Du måste vara där dina kunder är”

Bildresultat för liten trädkoja

2010-talet har varit de digitala byrårernas klondyke. Detaljhandeln har plöjt ned stora invsteringar i digitala strategier och misslyckade försök att hitta digitala genvägar till nya kunder.

”Leveransen till kund måste gå supersnabbt”

Relaterad bild

Det här kan vara 2010-talets stora missförstånd. Misstaget att tävla med snabbhet som framgångsfaktor när varorna plötsligt ska levereras hem till kunderna. Det här är något detaljhandeln måste göra upp med snarast annars finns det ingen lönsamhet i sikte.

”Det är marknadsplatser som är vinnarna”

Bildresultat för market places

Ja, vad är egentligen en marknadsplats? Det kan vara en möjlighet för konsumenter att sälja det de tröttnat på och då är det ju knappast något som injicerar ny livskraft i detaljhandeln. Det kan också vara nya aktörer som kliver rakt in i affärskedjan, klipper led och satsar på att ta en stark position. Det kan absolut vara utländska aktörer, digitala, fysiska eller en kombo. Oavsett vilken typ av marknadsplats som vi kommer att se under 2020-talet kommer det att krävas stora resurser för att starta en marknadsplats och att försvara sin nuvarande position. Alla marknadsplatser kommer inte att bli vinnare.

Den 4 juni arrangeras NXT nordic på Spektrum i Oslo. Temat är The future of Customer Behaviour. Läs mer och köp biljetter här.

Källa: Sucharita Kodali, Forrester