Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur alla företag kan lära av Netflix's recept mot den ökade konkurrensen - ExploreCurate

Hur alla företag kan lära av Netflix’s recept mot den ökade konkurrensen


 

🔷🔹🔷🔸🔷🔹🔺🔹

The King of Streaming Content får man nog säga att Netflix kan titulera sig. Företaget som startades 1997 har vuxit enormt och har idag över 169 miljoner abonnenter.

Netflix utmanas av nya streamingaktörer som Disney+ och Apple TV+ och i vår kommer HBO Max och Peacock

De senaste åren har konkurrensen ökat. Framåt kommer konkurrensen att bli ännu hårdare och då är det lite förvånande att Netflix strategi är att satsa på mindre innehåll.

Netflix nästan halverar antalet filmer

Just nu finns 3730 filmer på Netflix. För tio årsedan fanns det 6755 filmer. Ändå växer Netflix i antalet abonnenter. Hur är det möjligt?

Ja, det finns tre anledningar som gör att Netflix fortsätter att växa trots ökad konkurrens och ett mindre utbud som vanliga företag kan lära mycket av.

1. Rörligt växer

Den första insikten är enkel och handlar om att det rörliga formatet växer och det är den vågen Netflix surfar på. Reflektera över hur din egen konsumtion har förändrats så förstår du impacten av rörligt.

Bildresultat för netflix movie gif

Lärdom? Ditt företag måste bli bättre på på video.

2. Vi älskar serier

Ja, även om antalet filmer halverats och totala antalet filmminuter minskat under 2010-talet så har antalet serier fyrdubblats! Vi älskar serier oavsett om varje avsnitt får ett slut eller om vi tvingas konsumera en hel säsong för att få reda på upplösningen.

Bildresultat för netflix serie gif

Lärdom? Ja, börja producera mer episodinriktat innehåll. Det skapar kontinuitet och framförallt lojalitet!

3. Eget innehåll lönar sig

Netflix kallar det Netflix Original och även om allt som Netflix själva producerar inte är Oscarsmaterial äger Netflix hela affärskedjan och framförallt så kan man erbjuda ett helt unikt innehåll. Unikitet har ett högt värde och så är det såklart med allt innehåll.

Bildresultat för netflix original series gif

Lärdom? Producera mer eget och unikt innehåll.