Den enda egenskapen som AI inte kan ersätta

, , , , , ,

 

🔖🔖🔖🔖🔖

40 procent av alla jobb kommer att ersättas av AI de närmaste 15 åren. Det förutspår AI-experten Kai-Fu Lee i TV-programmet 60 minutes och om det inte var ett citat som sticker ut så sa han även:

”AI is going to the change the world more than anything in the history of mankind”

Okej, vi kan nog ta in att många repetetiva jobbmoment kan ersättas av AI på samma sätt som robotar redan har tagit över fabrikerna. Vi får nog även acceptera att bokföring, marknadsföring, och juridik kan ersättas av AI. Att AI även ersätter taxichaufförer och fotomodeller är också helt okej.

Bildresultat för kai fu lee ai superpowers

Men det finns ju en uppenbar risk att AI:n blir allt smartare och då är ju inget jobb säkert. Hur kan vi skydda oss mot det? Ja, som tur är har samme Kai-Fu Lee svar på det också. I sin bok AI Super Powers presenterar Kai-Fu en plan för hur människor och AI kan samexistera. Hemligheten ligger i att AI oavsett sin enorma intelligens inte kan vara mänsklig.

Om vi människor ska stå emot AI som en konkurrent om våra jobb behöver vi bara vara det vi är. Vi behöver vara mänskliga. 

Okej vad enkelt. Eller…? Vad är egentligen att vara mänsklig?

Kai-Fu menar att du kan vara säker på att ha ett jobb framöver om du väljer ett jobb där teamwork, passion och empati är grundpelare och där du kan använda din fantasi varje dag!

Kai-Fu menar också att AI inte kan bygga förtroende mellan två personer och inte heller mellan kunder och ett företag.

Vilka jobb tycker du passar in på att vara mänsklig?

 

[fbcomments]