Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den enda egenskapen som AI inte kan ersÀtta - ExploreCurate

Den enda egenskapen som AI inte kan ersÀtta


 

🔖🔖🔖🔖🔖

40 procent av alla jobb kommer att ersÀttas av AI de nÀrmaste 15 Ären. Det förutspÄr AI-experten Kai-Fu Lee i TV-programmet 60 minutes och om det inte var ett citat som sticker ut sÄ sa han Àven:

”AI is going to the change the world more than anything in the history of mankind”

Okej, vi kan nog ta in att mÄnga repetetiva jobbmoment kan ersÀttas av AI pÄ samma sÀtt som robotar redan har tagit över fabrikerna. Vi fÄr nog Àven acceptera att bokföring, marknadsföring, och juridik kan ersÀttas av AI. Att AI Àven ersÀtter taxichaufförer och fotomodeller Àr ocksÄ helt okej.

Bildresultat för kai fu lee ai superpowers

Men det finns ju en uppenbar risk att AI:n blir allt smartare och dÄ Àr ju inget jobb sÀkert. Hur kan vi skydda oss mot det? Ja, som tur Àr har samme Kai-Fu Lee svar pÄ det ocksÄ. I sin bok AI Super Powers presenterar Kai-Fu en plan för hur mÀnniskor och AI kan samexistera. Hemligheten ligger i att AI oavsett sin enorma intelligens inte kan vara mÀnsklig.

Om vi mÀnniskor ska stÄ emot AI som en konkurrent om vÄra jobb behöver vi bara vara det vi Àr. Vi behöver vara mÀnskliga. 

Okej vad enkelt. Eller…? Vad Ă€r egentligen att vara mĂ€nsklig?

Kai-Fu menar att du kan vara sÀker pÄ att ha ett jobb framöver om du vÀljer ett jobb dÀr teamwork, passion och empati Àr grundpelare och dÀr du kan anvÀnda din fantasi varje dag!

Kai-Fu menar ocksÄ att AI inte kan bygga förtroende mellan tvÄ personer och inte heller mellan kunder och ett företag.

Vilka jobb tycker du passar in pÄ att vara mÀnsklig?