Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 saker Covid-19 tvingar att lÀra dig i jobbet - ExploreCurate

3 saker Covid-19 tvingar att lÀra dig i jobbet


 

🍄🍄🍄

PÄ bilden sitter en tysk krisgrupp och har ett möte. De borde har ringt in pÄ ett videomöte istÀllet. Nu behöver flera bli digitala pÄ riktigt i jobbet! 

Det Àr glÀdjande att lÀsa hur mÀnniskor hittar lösningar nu nÀr vÄra liv pÄverkas. Kreativitet och hjÀlpsamhet stÄr upp mot panik och irrationellt beteende.

NÀr det gÀller jobbet sÄ Àr det mÄnga som tvingas att klara av det genom att arbeta pÄ distans och lÀra sig hur man kommunicerar via digitala kanaler. Om du inte Àr van att arbeta digitalt sÄ Àr det frÀmst 3 saker du behöver lÀra dig nu för att klara av att kliva in i ett digitalt mode.

1. FrÄn mail till messenger-tjÀnster

Visst, mail Ă€r fortsatt viktigt – men för den löpande, snabba kommunikationen Ă€r det mycket effektivare att kommunicera i nĂ„gon messengertjĂ€nst. Kom överens om vilken kanal ni vill anvĂ€nda. Facebook Messenger, Whats App, Skype, Slack o s v.

Halvera (minst) antal emojis jÀmfört med nÀr du kommunicerar privat. Varför ska du vara mindre professionell bara för att du kommunicerar digitalt?

2. Videomöte

Slut pĂ„ fysiska (och ofta onödigt lĂ„nga) möten. Nu Ă€r det videomöten som gĂ€ller. Även hĂ€r Ă€r det viktig att komma överens om vilken kanal som gĂ€ller internt, men ocksĂ„ anpassa sig sĂ„ att man kan kommunicera externt. Whereby, Skype, Teams o s v.

Se till att du kan bjuda in och hĂ„lla i ett möte. Bli av med de dĂ€r inledande irriterande minutrarna för att lösa alla ”tekniska” issues.

3. Digitalt uppförande

Den tredje saken har mer med uppförande att göra. BekrÀfta att du tagit emot ett meddelande. Var tydlig med det du skriver. TÀnk pÄ att text kan tolkas olika.

Vid ett digitalt möte Ă€r det Ă€nnu viktigare att respektera mötesreglerna. Kom i tid, inkludera alla och lĂ€mna inte de viktigaste eller kĂ€nsligaste frĂ„gorna till efter mötet för ett snack pĂ„ ”tu man hand”.

Lycka till! NÀr den hÀr Corona-smittan börjar klinga av har den i alla fall fört en positiv sak med sig. Du har blivit mer digital!