Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
E-handelsgiganterna gör överlägset mest mot Corona av techgiganterna - ExploreCurate

E-handelsgiganterna gör överlägset mest mot Corona av techgiganterna


 

👩‍🔧👩‍🔧👩‍🔧👩‍🔧👩‍🔧

De är de nya giganterna, men inte ens de stora techbolagen klarar sig undan Corona. Det som är glädjande är att flera av de stora kända techbolagen nu både donerar pengar och skapar tjänster för att bidra. Men visst är det stor skillnad mellan vad Alibaba och Amazon gör jämfört med de övriga?

Alibaba

Alibaba’s Jack Ma donerar 500 000 coronavirus teskit och en miljon ansiktsmasker till USA. Dessutom har han investerat minst 14,5 miljoner dollar i vaccin research.

Amazon

Amazons Jeff Bezos kommer att anställa 100 000 personer till för att se till att e-handeln håller jämna steg med det ökade trycket när allt fler hamnar i karantän hemma.

Google

Donald Trump berättade på en presskonferens att Google jobbade på en sajt där man kunde testa om man har Corona-symptomer. Det var en överraskning för Google, men de satte igång direkt med att utveckla en sajt som åtminstone ska vara utbildande i ämnet.

Microsoft

Microsoft har lanserat en interaktiv karta som ska hjälpa till att spåra Covid-19 viruset.

Apple

Apple har skapat en nyhetsapp där alla med Iphone kan följa nyheter om Covid-19.

Facebook

Facebook förbjuder annonser för de som vill profitera på Covid-19.

COVID-19 Open Research Dataset

Vill du verkligen ha koll på hur arbetet med att hitta lösningar på Covid-19 kan du ta del av allt i the COVID-19 Open Research Dataset (kallad CORD-19).