Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #2 - ExploreCurate

Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #2


 

Jag skriver en liten serie i 3 delar om hur Coronaviruset bidrar till att något positivt på lite sikt. Det är en kurerad text från Singularity University som jag fastnat för och där varje del är exempel på hur den här krisen faktiskt driver på och ökar medvetenheten om förändringar som är viktiga och på många vis avgörande för oss människor.

Snabbare anpassning till solenergi

Vi ser en högre belastning på Internet och det är bara en tidsfråga innan även brist eller problem med strömförsörjningen kan bli en konsekvens av Coronapandemin.

Solenergi handlar om solpaneler som är tillgängliga för alla och som kommer att utmana de centraliserade system för strömförsörjning som vi är bereonde av idag.

Fördelen med decentraliserade system är helt enkelt att de inte har centrala punkter för misslyckande.

Solpaneler marknadsförs som rätt val för planeten, men Covid-tiderna kommer att öka insikten om att det också handlar om säkerhet och möjlighet till ett oberoende av det vi blir alltmer beroende av. El.

Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #1

Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #2

Hur Coronaviruset ökar vår medvetenhet om nödvändiga förändringar – Del #3