🤑🤑🤑🤑

Oavsett bra eller mindre bra tider så betyder varumärken väldigt mycket. Många företag har blivit mer beroende av starka personliga varumärken bland sin personal.

2020-talet är en tid då det blir allt viktigare att bygga sitt egna personliga varumärke i sociala medier. Glöm bara inte att se till att företaget förstår ditt värde.

4 direkta fördelar för företag att ha starka personliga varumärken bland sin personal

De uppenbara värdena för ett företag att ha starka personliga varumärken i sin personal är att det blir enklare att attrahera kompetens (och andra starka personliga varumärken), dra nytta av kraften i “thought leadership”, synlighet för företaget och försäljning.

Personal branding pointers

Hur värderar man ett starkt personligt varumärke?

Många gör värdefulla insatser genom att de är energiska ambassadörer för företaget. De postar innehåll, delar företagets innehåll, connectar med presumtiva kunder och deltar i relevanta dialoger. Allt det där går att mäta och översätta till ett värde. Gör så här:

1. Utgå från företagets mål

Identifiera företagets mål och KPI:er som t ex sidvisningar, delningar, leads och leadsgenerering,

2. Översätt dina insatser

Översätt dina egna insatser till samma valuta som företagets mål. Ta hjälp av marknads- och analysavdelningen om du behöver.

3. Sätt mål och följ upp

Jobba professionellt. Sätt upp mål, följ upp. Analysera och se hur du kan få ut mer av dina insatser. Testa vad som fungerar bäst. Kanske behöver du dela mer eget innehåll? Kanske sondera vilka du ska connecta med noggrannare? Vara bättre på att delta i dialoger?

4. Presentera ditt resultat

Sammanställ vad du åstadkommer efter en period på 3-6 månader. Bygg din retorik på fakta som om du pratar om ett företag (eller varumärke) och inte dig själv. Berätta vad du lärt dig.

5. Ställ frågan

Våga ställa frågan om vad det här är värt för företaget. Välj om du ser det här som en insats du är beredd att fortsätta göra eller om du kanske t o m vill leda och lära ut till fler i organisationen.

 

 

Kommentarer

kommentarer