Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 saker alla beställare behöver veta för att samarbetet med utvecklare ska fungera - ExploreCurate

5 saker alla beställare behöver veta för att samarbetet med utvecklare ska fungera


 

⚒⚒⚒⚒⚒

Många webbprojekt är dömda att misslyckas från start och ofta beror det på brist på förståelse mellan beställare och utvecklare.

” – Varför kan inte utvecklare bara sätta igång och utveckla utifrån den skiss som är framarbetad?”

Beställare tenderar paradoxalt nog att alltid att vilja berätta hur webbutvecklarna ska utveckla och webbutvecklarna tenderar ofta att vilja prata mer om kundbehov och användarvänlighet. 

Som beställare, oavsett om du är kund, projektledare eller designer. Här kommer 5 saker du behöver förstå och lära dig för att bli bättre i din beställarroll.

1. Utgå från varför, d v s behovet/problemet som den färdiga funktionen/lösningen/produkten ska lösa.

2. Visa upp de kundinsikter (CX) som stödjer behovet/problemet och fokusera framförallt på hur kunderna agerar idag.

3. Arbeta ihop och svara på frågan vad det som ska utvecklas behöver kunna göra och lämna sedan till utvecklaren att översätta detta till en lista med funktioner.

4. Arbeta ihop och skissa på olika användarscenarios. Utmana varandra och testa sedan användarscenarierna på riktiga användare. Diskutera insikterna och enas om ett användarflöde (UX).

5. När du nu har både funktioner och användarflöde kan du koppla in design och utseende och låt de båda diciplinerna (om de är fördelade på fler än en person) jobba ihop (tvärfunktionellt)

Sist men inte minst, lär dig skillnaden mellan CSS och HTML 🙂.