Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 hacks du behöver göra för att klara av att jobba hemifrån även i höst - ExploreCurate

7 hacks du behöver göra för att klara av att jobba hemifrån även i höst


 

💼💼💼💼💼💼💼

I början kändes det nästan som en gåva mitt i all rädsla för pandemin. Vi som fick möjlighet att jobba hemifrån såg framför oss sköna sovmorgnar, möjlighet till träningspass mitt på dagen och benen lätt uppåtvinklade i soffan.

Ganska så snart förändrades känslan till att inte alls vara så lustfylld. Tristess, utanförskap, brist på kreativitet, otydliga konturer av dygnets naturliga delar.

Och om vi förstått Anders Tegnell och Co rätt så kan det mycket väl bli en höst med fortsatt arbete hemifrån. Det kommer inte att gå. Det kommer att krävas att vi hittar ett sätt att hantera det.

Här kommer 7 hacks du behöver göra för att klara av att jobba hemifrån även i höst. 

1. Sitt inte i köket

Du kan inte gå omkring med laptopen hemma som om du irrade omkring på en kinesisk matmarknad letandes efter levande fladdermöss. Hitta den perfekta arbetsytan och se till att det går att stänga dörren till den.

2. Sluta vara sällskapssjuk

Ett klick och så är du inne i ett möte. Det har blivit för enkelt att ha möten. Se till att du är väl förberedd och att arbetsmötena blir ”to the point”.

Undvik att se de digitala mötena som ”gemenskap”. Det är de inte. Hur mycket du än törstar efter att prata med andra.

3. Starta och avsluta dagen

När du jobbar på kontor så har du ett naturligt start och avslut på arbetsdagen. Se till att du har det även när du jobbar hemifrån. Enklast blir det om du bokar något du behöver vara på efter jobbet. Vakna får du ta ansvar för själv!

How to Work Remotely Without Losing Your Mind (Tips From Our Team)

4. Planera din todo-lista minutiöst!

Om du redan jobbar med en todo-lista behöver du modifiera den att vara indelad i arbetsdagar. Tricket är att ha X antal actions att göra varje dag.

Lägg mycket tid på att planera – det är nyckeln.

5. Håll familj och vänner borta

Ingen vill ha sin familj och vänner springandes på kontoret. Samma gäller här. Var sträng och stringent!

6. Bli bäst på att ”checka in” informellt

En stor del av besluten på ett företag sker via informella möten. OM du vill vara med och ta beslut behöver du skapa informella möten. Det gör du bäst genom att höra av dig till dina kollegor med jämna mellanrum. ”Just for a chat”.

7. Belöna dig!

Koppla todo-listan till ett belöningssystem. Det kommer att fungera! Se till att belöningarna är något du verkligen vill ha. Allt från en cappuccino till de där snygga skorna du gått och glott på.