Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 viktiga sätt för e-handlare att utvärdera Amazon och andra marknadsplatser - ExploreCurate

8 viktiga sätt för e-handlare att utvärdera Amazon och andra marknadsplatser


🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐

Marknadsplatser är hett nu. De svenska marknadsplatserna som t ex CDON, NetOnNet, Adlibris, Fyndiq, Landshopping m.fl har fått en tuff konkurrent nu när Amazon har annonserat sin lansering i Sverige.

De svenska e-handlarna har inte haft så stor anledning att utvärdera marknadsplatser som nu. Här är 8 saker att titta närmare på:

1. Marginaler

Viktigast är såklart att ta reda på vad dina marginaler blir efter att marknadsplatsen tagit sin del och ofta även marginal på leveranserna.

2. Transaktionsvolym

Marginalen är dock inte allt, volymen är såklart viktig och behöver estimeras. Nischade marknadsplatser kan ge en högre marginal, men lägre säljvolym.

3. Konkurrenssituationen

En marknadsplats säljer inte bara för dig och om det inte är dina egna unika produkter kan du räkna med konkurrens. Olika jämförelsetjänster kan sätta din produkt i skuggan så kan du inte konkurrera med pris är det bättre att sälja på egen sajt och erbjuda andra mervärden.

4. Prissättning

Det är inte säkert att du ska ha samma pris på alla marknadsplatser. Gör hemläxan och titta på konkurrenterna och utfallet av försäljningen.

5. Målgrupperna

Olika marknadsplatser har olika målgrupper som bryr sig om olika saker. Var noga med hur du beskriver dina produkter så att du matchar rätt målgrupp på varje marknadsplats.

6. Olika keywords

Se till att använda andra keywords på marknadsplatserna för dina prdukter och även produktnamn, besrivningar och kategorier. Det ger din egen sajt en fortsatt prioritet på Google och andra sökresultat.

7. Cost per conversion

Se till att jämföra vad det kostar att konvertera ett köp. Det är ingen idé att sälja på marknadsplatser om det är en högre konverteringskostnad.

8. Kundservice

Se över kundservicen på marknadsplatsen. Förutom att det drar ned uppfattningen om ditt eget varumärke så kan returer och refunds bli en mardröm för dig.

Källa: Anna Kayfitz,  StrategicDB Corporation