Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så här kommenterar branschmedia om att Amazon.se öppnar idag - ExploreCurate

Så här kommenterar branschmedia om att Amazon.se öppnar idag


ExploreCurate är ingen nyhetssajt, men att Amazon nu öppnar sin Amazon.se idag måste lyftas fram. ExploreCurate kurerar innehåll från utvalda källor och då får det blir så även här. Så här skriver branschmedia om att Amazon öppnar i Sverige idag.

Ehandel

Sveriges branschmedia för e-handel var de som uppmärksammade att Amazon förberett sin lansering och så här kommenterar Johanna Allhorn, chefredaktör på Ehandel.

” – Bland kategorierna som återfinns på förstasidan finns elektronik, sport, böcker, kök, hemmet, skönhet och leksaker, för att nämna några. Den som handlar för minst 229 kronor behöver inte betala för frakten. De flesta varor kan returneras gratis i upp till 30 dagar”.

Läs hela artikeln från Ehandel här.

Breakit

Techsajten konstaterar att de flesta leveranser sker med Postnord och att det inte verkar finnas någon Prime-lösning, där användare kan få tillgång till extra förmåner genom att betala en årsavgift.

Läs hela artikeln från Breakit här.

DI Digital

Bonniers techsajt lyfter fram att Amazon har en ”svensk” prissättning som resulterat i att ett schampo kostar mellan 18,68 kronor och 23,18 kronor. Man skriver också att Amazon.se till skillnad från den brittiska och tyska förlagan inte marknadsför Amazon Music eller röst-assistenen och hemhögtalaren Amazon Echo.

Läs hela artikeln från DI Digital här.

Computer Sweden

IDG:s Computer Sweden konstaterar att Amazon tydligt haft Black Friday som riktmärke för den svenska lanseringen. Man hänvisar också till ”en källa” som tror att det blir svårt för Amazon att konkurrera med aktörer som Elgiganten, Zalando och H&M. Vi får väl hoppas att det blir ett uppföljande uttalande av den ej namngivna källan lite längre fram.

Läs hela artikeln från Computer Sweden här.

TechChrunch

Den amerikanska techsajten har en nyhet som Amazons lansering i Sverige och skriver att Sverige är den 10:e största marknaden i världen (GDP) – det var det värsta! – och fortsätter med att påminna Amazon om att man har en europeisk skatteskuld på 250 miljoner Euro. Som bild har man valt ett vinterkallt Stortorget i Gamla stan.

Läs hela artikeln från TechChrunch här.

Kritiska röster

Sveriges största dagstidning DN lägger nyheten om Amazon bakom betalvägg, men man kan ana att artikeln döljer en hel del kritik mot Amazon.se.

Kritisk är även Tobias Bergström, strategichef på e-handelsleverantören Avensia som upptäckt att ett Adidasplagg översatts till ”våldtäkt”. Även Nicklas Storåkers, VD på Pricerunner är kristisk och kallar Amazon.se ett hafsverk.

Just träningskläder verkar vara särskilt svårt att översätta. Ett par träningsbyxor säljs som ”glassmaskin” och många andra översättningsmissar.

Ola Andersson analyserar Amazon lite djupare och menar att de har en viktig roll för det breda användandet av e-handel och att det är deras lojalitetsprogram som är nyckeln. Läs Ola Anderssons analys här.

Amazon själva om Amazon.se

Amazon själva berättar om sitt konsumenterbjudande med mäktiga 150 miljoner produkter och fri frakt vid köp över 229 kr. Men det är tydligt att man också vänder sig till lokala svenska e-handlare och så lyfter man fram sin hållbarhetssatsning som bl a omfattar det stora datacentret i Bäckhammar.

Läs hela artikeln från Amazon här.

Källor: Ehandel, Breakit, DI Digital, CS, TechChrunch, Amazon.eu