Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Influencer marketing är nästa stora marknadsföringskanal och så här arbetar du med den - ExploreCurate

Influencer marketing är nästa stora marknadsföringskanal och så här arbetar du med den


Sociala medier har för länge sedan blivit en plattform för rampljussugna personer och nu har dessa bildat en alldeles egen marknadsföringskanal, Influencer marketing. Det är här det händer och här som mer av marknadsföringsbudgeterna kommer att landa. För att ta marknadsandelar eller åtminstone hänga med behöver vi förstå hur man jobbar med marknasdsföring när det kommer till Influencer marketing.

Vill du publicera artiklar på ExploreCurate och länka till din egen sida? Läs mer om hur det fungerar här.

I den här grafiken är det pedagogiskt upplagt med vilka mål man kan sätta upp och de tre typer av kampanjer man kan jobba med, d v s brand awareness, traffic & sales, user-generated content. M a o, varumärke, försäljning och innehåll. Inget nytt på det viset, men ett bevis för att Influencer marketing blivit en viktig del i mediemixen.

3 typer av Influencer marketing kampanjer och varför de är viktiga

  1. Brand Awareness Campaigns – för att hjälpa varumärken att öka medvetandet om varumärket så att människor börjar känna igen namnet och kanske till och med associerar namnet med en produkt eller upplevelse.
  2. Content Campaigns – för att hjälpa varumärken att bygga en katalog med kreativa tillgångar som de kan återanvända för marknadsföring online och offline.
  3. Traffic/Clicks Campaigns – för att hjälpa varumärken att skicka trafik till en plats där kunder kan agera, vanligtvis köpa något, ladda ner något eller gå med i något.
three influencer campaigns types.jpg

Källa: The Shelf.com