Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är FOMO det nya sättet att sälja online och så här går det till - ExploreCurate

Därför är FOMO det nya sättet att sälja online och så här går det till


Har du hört uttrycket FOMO tidigare? Om du inte skyndar dig så försvinner svaret :). Nej, FOMO har nog kommit för att stanna och det står för Fear Of Missing Out. Det handlar m a o konsumenter som är rädd att missa ett riktigt bra erbjudande eller är orolig för att en produkt håller på att ta slut.

För dig som säljer är FOMO ett viktigt verktyg att ha i försäljningsväskan och det fungerar förvånansvärt bra när du säljer online.

Så här går FOMO till

1. Använd en nedräknare

Det finns 3 sätt att kommuncera en deadline vid försäljning.

1) Skriv ett slutdatum, 2) Skriv hur lång tid som kvarstår (vilket gör att användaren behöver uppdatera sidan) eller 3) använd en realtids nedräknare som i det här exempelt.

Fashion category page with a countdown timer showing how much longer you have to buy.

2. Acceptera förbeställningar

Ett annat sätt att driva efterfrågan är att låta kunderna förbeställa för att försäkra sig om att inte bli en av de som blir utan.

Att erjbuda möjligheten att ”paxa” passar extra bra för ”early adopters” produkter som teknik, spel och lyxvaror som i exempelt nedan.

Black Prada purse product page with $1,200 price tag.

3. …som setts på X

Att en kändis använder en produkt, t ex ett klädesplagg får många att känna #fomo. De är helt enkelt rädda för att inte hinna med att köpa det senaste. Du behöver inte spendarera massa pengar på influecners. Det kan vara så att kändisar och influencers faktiskt redan använder den produkt du säljer och då kan du visa upp det på din sajt om du bäddar in innehållet (använd ett sociala medier verktyg för att bädda in posten).

4. Begränsat eller produceras inte längre

Självklart kan det vara smart att kommunicera att en produkt finns i begränsat antal och även att just den här produkten inte produceras längre. Det kan skapa en urgency att köpa.

Ingen kommer att skälla ut dig om du senare p g a efterfrågan väljer att köpa in (eller producera) fler produkter.

Lider DU av #fomo som konsument. Lugn det finns avvänjningskurser som för så mycket annat. Men det kan vara begränsat med platser… Efter att ha läst den här artikeln kanske du kan finna stöd i att du förstår mekanismerna.

Källa: Pamela Hazelton