Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför kommer alla företag att börja sälja via liveshopping - ExploreCurate

Därför kommer alla företag att börja sälja via liveshopping


Förflyttning till e-handel… marknadsföring eller försäljning? Samarbeta med influensers? Använda data för att optimera? Att ställa om till digitalt och alla möjligheter det ger har blivit komplext för de flesta företag. Det har både krävt ny kunskap och förmåga att visa traditionella tvivlare att investeringarna faktiskt gett resultat. Nu kommer liveshopping. Något alla förstår och som binder ihop allt som spretar.

Läs också: Det gamla TV-tricket som många företag glömmer i sina videos

Fenomenet liveshopping eller live video shopping som det också kallas har blivit enormt stort i Kina och växer nu starkt i både USA och Europa.

Stor kommers i den kinesiska Alibabaägda appen Taobao.

TV-shop i realtid

Om man beskriver liveshopping som ”TV-shop i realtid” förstår vi som är uppvuxna med det statiska formatet som ofta sändes på nätterna under 90- och 00- talet. Det som skiljer är de textade amerikanska butiksbiträdena nu är utbytta mot influensers med tusentals följare och högsta kändisstatus. Själva produktionen görs ofta av influensers själva och deras egna kanaler är där konsumenterna kan titta och göra köpen.

Specialerbjudande här och nu… och sen

Avsnitt 13
E-handlaren Modevillan kör liveshopping serie

De produkter som erbjuds i liveshoppingprogrammen har specialpris som bara gäller under tiden programmet sänds live. FOMO – fear of missing out knpet triggar såklart konsumenterna att köpa. De som tvekat eller inte hunnit se programmet live får en nästan lika bra deal under en kampanjperiod efteråt då programmet fortfarande sänds.

Läs mer: Därför är FOMO det nya sättet att sälja online och så här går det till

Tekniken inget hinder

För företag som vill skapa egna liveshopping produktioner finns det teknikplattformar att investera i som t e x svenska Bambuser eller Livescale (USA), Lisa (Tyskland). De allra flesta företag som börjar med liveshopping börjar med de enkla shoppingtjänster som de stora sociala plattformarna Facebook, Instagram och YouTube erbjuder.

Ehandel.live – ny plattform för liveshopping i Sverige

Nu har vi även fått ett mediehus i Sverige som satsar på liveshopping och inte helt förvånande är det e-handlarnas egna medieplattform Ehandel som tagit initativet. Igår lanserade man Ehandel.Live som fick stor uppmärksamhet i branschmedia där jämförelsen med Netflix lyftes fram.

Ehandel lanserade Ehandel.Live och fick stort genomslag
Breakit intervjuade kring affärsmodell och teknik
Dagens Media skrev om det nya svenska mediehuset som bra ska fokusera på liveshopping

Finns ingen anledninga att inte testa

Jag tror att liveshopping har kommit för att stanna och att alla företag borde testa och se liveshopping som en viktig satsning framöver. Det är inte bara ett format för smink och mode utan här kommer vi att få se både byggmaterial, bilar och resor.

Liveshopping är både marknadsföring och försäljning och ger väldigt värdefull data om kunderna.

Ett bra sätt att komma igång är att använda Ehandel.Live där det inte krävs att du har influensersamarbeten eller kunskap om produktion och teknik. Vill du komma igång eller ha mer information kontakta liveshopping@ehandel.se.