Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Rätt och fel när du ber om feedback - ExploreCurate

Rätt och fel när du ber om feedback


Det är viktigt att få feedback och inte minst av chefen, men det är lika viktigt för chefen att få feedback. Hur ska chefen annars veta hur hen blir en bättre chef? Det är inte så enkelt att be om och tolka feedback, men eftersom det är så viktigt är det bra att få lite tips.

Säljer ditt företag verktyg och tjänster kring enkäter och feedback? Då kan du köpa länkar till din hemsida. Klicka här.

Fel väg att be om feedback

1. Det är inte du som ska be om feedback. Använd en mellanhand – HR, en coach eller använd en enkät. Risken är stor att du inte får en helt transparent feedback om du själv genomför feedbackövningen.

2. Överreagera inte på specifka formuleringar eller överraskande utfall utan försök att se tendenserna.

3. Be aldrig om feedback om du inte är beredd att agera på den.

Rätt väg att be om feedback

1. Använd feedback ofta. Dels blir det inget som känns konstigt och dels så får du möjlighet att upptäcka förändringar (innan det är för sent att agera på dem).

2. Relatera gärna feedbacken till något som alla kan relatera till. T ex ”Betygsätt din chef på en skala 1-5 i relation till vårt mål att skapa en nyfiken företagskultur”.

3. Be de som ger feedback att utveckla. T ex att lyfta fram två positiva reflektioner och också något som var mindre positivt.

Källa: INC