Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Emoji-favoriterna säger mer om 2020 än något annat - ExploreCurate

Emoji-favoriterna säger mer om 2020 än något annat


Över var tjugonde tweet innehåller en emoji. Det låter mer sällan än jag skulle ha gissat på (jag är en flitig emoji-användare), men användandet av emojis har stadigt ökat. Det som är mer intressant är de ständigt nya emoji-skapelserna som speglar tiden vi lever i. I den här sammanställningen blir du uppdaterad om pandemi-emojis, black lives matter-emojis och såklart Twitters okrönte och avkrönte kung – Donald Trump.

Läs också: Så använder du emojis i din marknadsföring

6 nya emojis på 10-i-topp-listan

Sex av de 10 mest använda emojis 2020 kom redan 2019, men fick ett genomslag under sensommaren/hösten 2020 då både Samsung och Apple lanserade sina motsvarigheter.

1. 🥱 Gäspande ansikte

Ett gult ansikte med stängda ögon och munnen vidöppen täckt av en hand. Fångad i mitten av gäspningen kan det innebära att du inte har tillräckligt med sömn eller att det innebär en tristess för en person eller ett ämne.

2. 🤏 Klämmande hand

En hand med tummen och pekfingret i närheten. Används för att föreslå att något är litet eller för att gestikulera en liten mängd.

3. 🦦 Utter

En utter, det lekfulla vatten däggdjuret i vassfamiljen. Avbildad som en ljusbrun utter på ryggen, med framtänderna ihop och morrhårigt ansikte åt vänster, vanligtvis med sin långa svans upprullad.

7. 🤍 Vitt hjärta

Ett vitt och ett brunt emoji-hjärta kompletterar andra mer färgrika hjärtan ❤️🧡💛💚💙💜🖤.

8. 🧍 Stående person

En person som står upprätt. Kan användas för att representera människan i allmänhet, eller visas i följd för att antyda att du håller hand.

9. 🤎 Brunt hjärta

Läs också 117 nya emojis att utöka din repertoar med 2020

Pandemi-emojis

😷 Ansikte med munskydd

Den här emojin ökade med nästan 90 % under 2020 och hade sin största peak under mars.

Emoji-Trends-In-2020---Usage-Trend-of-Face-with-Medical-Mask-Emoji-on-Twitter-in-2020

🦠 Virus

Virus-emojin hade ungefär samma årskurva som ansiktsmask-emojin och precis som det eländiga corona-viruset så muterade det beroende på miljö. Vilken techaktör tycker du har lyckats bäst i sin virusdesign?

Microbe on Apple iOS 14.2

Apple

GoogleMicrobe on Google Android 11.0

SamsungMicrobe on Samsung One UI 2.5

MicrosoftMicrobe on Microsoft Windows 10 May 2019 Update

WhatsAppMicrobe on WhatsApp 2.20.206.24

TwitterMicrobe on Twitter Twemoji 13.0.1

FacebookMicrobe on Facebook 4.0

JoyPixelsMicrobe on JoyPixels 6.0

OpenMojiMicrobe on OpenMoji 13.0

EmojipediaMicrobe on Emojipedia 11.1

Läs också: Därför har emojis blivit vårt nya språk

Black lives matters-emojis

✊🏾 Antirasism-näve

Black lives matter exploderade i juni 2020 och det användes nävar i alla färger för att visa engagemang. Fördelningen på kulörer kanske inte överraskar någon, men som asiat känns det lite märkligt att den gula bara utgör 5 %.

Emojipedia-Black-Lives-Matter---Raised-Fist-Emoji-Skin-Tone-Variants-In--BlackLivesMatter-Tweets

Läs också: Allt du behöver veta om Emojis och Instagram

Trump-emoji

Donald Trum lyckades dominera i Twitter-universumet, men fick aldrig en egen officiell emoji. Istället användes ofta Clown-emojin som karaktär för den avgående presidenten.

🤡 Clown Face

Clownen är skratt och fest för många. För andra är den läskig. Men kanske är symboliken snarare att Donald Trump hör hemma på en cirkus?

Källa: Emojipedia