Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför alla premium brands behöver satsa på e-handel i Kina - ExploreCurate

Varför alla premium brands behöver satsa på e-handel i Kina


Trots pandemin ökade den kinesiska lyxmarknaden med 48% under 2020 till cirka 52 miljarder dollar, enligt Bain & Company i samarbete med Alibabas Tmall Luxury Division i sin årliga rapport om lyxkonsumtionen i Kina.

Läs också: Sugen på att expandera till Kina? Här är de köpstarkaste kinesiska målgrupperna.

Explosion av lyxshopping i Kina

Lyxprodukter på nätet har ökat från ca 13% 2019 till 23% 2020 enligt en färsk rapport från Bain. Här kan du ta del av rapporten både i videoformat och i en väldigt intressant och fördjupande rapport som du laddar ned gratis.

Läs också: Världens mest intressanta 10-lista just nu

Rapport över den växande lyxhoppingen i Kina (videoformat)

Nedladdningsbar rapport över den växande lyxshoppingen i Kina

Ladda ned rapporten China’s Unstoppable 2020 Luxury Market utan kostnad här.

Pandemin har disruptat ”Daigou-agenterna”

The life of a Chinese Daigou - MultiConnexions

Det är framförallt en minskning av resor för rika kinesiska medborgare s.k. “daigou” -agenter (professionella shoppare som reser utomlands för att köpa populära kosmetika och lyxvaror och sedan sälja dem vidare i Kina) som har ökat köp av lyxprodukter online.

Läs också: Stormakternas upprustning i det största digitala kriget någonsin

Fakta om e-handeln i Kina

Läs också: 6 viktiga insikter för företag som vill göra affärer i Kina

Kina är världens största e-handelsmarknad med aktörer som Alibaba Group med Taobao, Alibaba och Tmall och konkurrenterna JD.com och Pinduoduo. eMarketer uppskattar att alla Alibaba-marknadsplatser plus JD.com och Pinduoduo stod för 83,6 procent av e-handeln 2020.

Läs också: Därför stämmer inte myten om de kinesiska techbolagen

Kina har den största e-handelspopulationen online (Statista), med 710 miljoner människor som handlar digitalt. 76 % av konsumenterna är mellan 18 och 44 år. Bedömningen är e-handeln kommer att omsätta över 1 miljard dollar 2021. Hela 64 procent av Kinas detaljistled använder e-handel. Jämförelsevis förväntas USA omsätta 360,0 miljarder dollar och EU 351,9 miljarder dollar 2021.

Källa: Practical E-commerce, Bain