Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är Netflix kungen av streaming - ExploreCurate

Därför är Netflix kungen av streaming


Aktieägarna i Netflix har all anledning att jubla. Rapporten för det fjärde kvartalet visade att Netflix nu passerat 200 miljoner abonnenter med en tillväxt under pandemiåret 2020 på hela 37 miljoner nya abonnenter.

Läs också: 10 supermaxade trender 2021 som påverkar strategin för alla företag

Vad är det som gör att Netflix är så framgångsrika? Jason Aton på INC. har analyserat frågan och landat i att framgången beror på 3 saker.

1. ”Fortsätt att förbättra…”

Keep Talking GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Att vara på toppen ger dig inte rätt att sitta där för alltid. Det stora misstaget är att tro att det fortsätta hålla fast vid det som tog dig dit. Netflix strategi är att ”fortsätta att förbättra”.

En viktig förbättring har varit att hjälpa användarna att snabbare hitta vad de vill titta på och det är därför Netflix nu lanserar funktionen att varje användare får ett indivuellt tips att börja titta på direkt.

2. Uppgiften är skapa upplevelser

Läs också: Hur alla företag kan lära av Netflix’s recept mot den ökade konkurrensen

Lucy liu elementary joan watson GIF on GIFER - by Gholbilhala

Allt fler företag jobbar fram ett ”why”, d v s ”varför företaget existerar”. Netflix ”why” är enkelt och genomsyrar allt.

Därför att männsiskor älskar upplevelser.

3. Förstavalet

Animated gif about love in C I N E M A by ☾ on We Heart It

Netflix mål är att förbättringar och upplevelser ska göra Netflix till förstavalet. Inte det enda valet utan det första valet.

Om du börjar söka efter nästa film eller serie på Netflix då har Netflix lyckats.

Läs också: Originalpresentationen bakom Netflix framgångsrika företagskultur

Källa: INC

, , ,