Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
9 steg för e-handlare att komma igång med content marketing - ExploreCurate

9 steg för e-handlare att komma igång med content marketing


Allt fler företag säljer sina produkter och tjänster via e-handel och det krävs en hel del insatser för att skapa ett bra ”butiksläge” på Internet. En viktig del är att ha en fungerande content marketing strategi. Här är 9 bra steg att följa och inspireras av för att komma igång på rätt sätt med sin content marketing.

1. Koll på målgruppen

Nyckeln är att känna sin målgrupp och kunna definiera den i en ”persona” där variabler som ålder, geografi, kön, intressen och värderingar är viktiga faktorer.

2. En tydlig idé

Innehåll behöver en tydlig idé för att fungera. Utgå från din målgrupp och fundera på vad de vill ha för kunskap. Vad vill de veta mer om? Lägg bort tanken på att sälja utan utgå från vad som skapar värde för din målgrupp.

3. Planera ditt innehåll

En viktig del som många underskattar är planeringen av innehåll. Planera minst 6 månader framåt och sätt ambitionen för omfång, komplexitet och kontinuitet. Ett bra stöd är att titta i kalendern efter helger, branschevent och andra händelser som du kan knyta ditt innehåll till.

4. Fråga dina kunder

En bra start är att göra en undersökning riktad till dina kunder. Här har du möjlighet att få en aktuell bild av vilka de är och om vad man vill lära sig mer om, upplever som problem/utmaningar mm. Dessutom kan du redan här skapa en bra kommunikationskanal för ditt content.

5. Jobba med externa kompetenser

Att skapa innehåll om sig själv är ofta en utmaning. Därför är det bra att ta hjälp av extern hjälp som förutom sin kompetens också kan jobba med fler perspektiv.

6. Kontinuitet är ett mål i sig

Att jobba med content marketing kan inte vara något man gör när man kommer ihåg det utan här krävs en kontinuitet som gör att målgruppen får en möjlighet att vänja sig vid innehållet och att du kan ”trimma in” inriktning och tonalitet.

7. Marknadsför ditt innehåll

Många gör misstaget att publicera innehåll och vänta på att målgruppen ska komma. Det är hög konkurrens därute och innehållet behöver marknadsföras. M a o behöver du en budget för marknadsföring och distribution av innehållet. Jobba med keywords, SEO, kampanjer i sociala medier mm.

8. Glöm inte vad du vill att målgruppen ska göra

Att skapa engagerande innehåll är inte värt något om det inte är tydligt vad du vill att målgruppen ska göra. Jobba med tydliga CTA:s och anpassade landningsidor. Följ upp, tweaka och följ upp sig för att optimera konverteringen.

9. Förvänta dig inte ett snabbt resultat

Återigen så är det viktigt att inte ha förväntan att content marketing ska ge resultat direkt. Du behöver ha tålamod och jobba med innehåll, kanaler och analysera och förbättra.

Källa: Suzanne Wentley