Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 anledningar till att fler företag borde satsa på SMS - ExploreCurate

3 anledningar till att fler företag borde satsa på SMS


Gammel-TV känns nära pensionen, men räknas fortsatt till de tre räckviddsmedierna tillsammans med utomhusreklam och dagstidningar. Men en färsk undersökning visar att SMS (ja, du läste rätt, SMS som i Short Message Service som du trodde var helt dött) kanske är framtidens räckviddsmedia.

Att skicka s.k. bulk-SMS anses som fulmarknadsföring, men har du ordning på hur du samlat in eller köpt kontaktuppgifterna och hur du använder dig av dem så kan du känna dig trygg när GDPR-polisen (visst låter GDPR som en aggressiv tysk polispatrull…) knackar på.

Här är 3 goda skäl till varför ditt företag borde plocka upp projektet från 2004 och skruva ihop SMS-verktyget igen.

1. SMS-meddelanden öppnas nästan alltid

Alla företag jobbar med nyhetsbrev och ligger mellan 10 – 30 % öppningsgrad. Enligt Mailchimp ligger genomsnittet på drygt 21 %.

Öppningsgraden på SMS är 98 %.

2. SMS är superenkelt att automatisera

Det finns många verktyg som hjälper dig att hantera SMS-marknadsföring så du behöver ju inte sitta med din egna mobil och trycka iväg SMS, ett efter ett. Tänk Mailchimp, men SMS.

3. SMS kommunicerar direkt

Ett SMS öppnas i genomsnitt bara två minuter efter att de har tagits emot. Det gör SMS till en kampanjkiller om tiden är viktig. Specialerbjudande just nu! Först till kvarn! Vi behöver få ut kampanjen nu! o s v.

En del tror att SMS är begränsat till 160 tecken. Det är det. Men det går utmärkt att lägga till en länk som tar användaren till obegränsat med tecken. Tänk på att inte missbruka (aldrig bra). Du måste ha tillstånd från kunden att skicka dem SMS och du måste erbjuda möjligheten att avsluta. SMS är m a o bra för att kommunicera med kunder, sämre på att konvertera nya.

Källa: TNW, Intis Telecom report