Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 10 bästa Java ramverken just nu - ExploreCurate

De 10 bästa Java ramverken just nu


Om du frågar en utvecklare om vilket programspråk som är bäst är chansen stor att du får Java som svar. Om du ber utvecklaren att precisera sig får du högst troligt en utläggning om ett antal ramverk.

Image for post

Vad är ett ramverk?

Ett ramverk är en mall med kod, klasser och funktioner som en utvecklare sedan kan använda och återanvända för att skapa en applikation genom att fylla i sin kod efter behov för att få appen att fungera som de vill. Med ramverk kan utvecklare programmera sin applikation utan manuell kostnad för att skapa varje kodrad från grunden.

Listan med de populäraste Java ramverken just nu

1. Spring

Image for post

Med sitt koncept av Dependency Injection och aspektorienterade programmeringsfunktioner tog Spring utvecklingsvärlden med storm. Det är en öppen källkodsram som används för Enterprise-applikationer.

2. Struts

Image for post

Apache Struts är ett annat robust open source-ramverk för webbapplikationer. Den följer MVC-modellen (Model-View-Controller) och utvidgar JSP API.

3. Hibernate

Image for post

Även om Hibernate inte är ett fullstacks ramverk har det förändrat sättet vi ser på en databas. Implementering av Java Persistence API (JPA), Hibernate är en Object-Relational-Mapping (ORM) -databas för Java-applikationer. Precis som SQL kallas frågor i Hibernate HQL (Hibernate Query Language).
Hibernate kartlägger Java-klasser direkt till motsvarande databastabeller och vice versa.

4. Apache Wicket

Image for post

Om du redan har arbetat med JSP kommer du att lära dig Wicket snabbt. Wicket är ett enkelt Java-ramverk med en komponentorienterad struktur och allt du behöver veta är Java och HTML. Absolut inga XML-filer eller konfigurationsfiler.

5. JSF (Java Server Faces)

Image for post

JSF är utvecklat av Oracle som en del av Java Enterprise Edition 7.
Det är ett komponentbaserat MVC-ramverk och har återanvändbara UI-komponenter för serverbaserade applikationer. Huvudidén är att inkapsla olika tekniker på klientsidan som CSS, JavaScript och HTML som gör det möjligt för utvecklare att skapa användargränssnitt utan att känna till någon av dessa tekniker på djupet.

6. Dropwizard

Image for post

Det här enkla ramverket gör att du kan slutföra din applikation väldigt snabbt på grund av att den är okomplicerad för avancerade konfigurationer, loggning, applikationsmått och mycket mer.

7. Grails

Image for post

Grails är ett full-stack ramverk som passar de som just har börjat sin karriär. Grails är ett webbramverk skrivet på Groovy-programmeringsspråk, körs det på Java-plattform och är perfekt kompatibelt med Java-syntax. Det är väldigt enkelt att lära sig Groovy om du redan känner till Java.

8. ATG

Oracle's ATG Web Commerce - Marketing Media

ATG är en e-handelsplattform skriven i Java. Det är ett anpassningsbart och konfigurerbart ramverk, särskilt användbart för webbplatser relaterade till e-handel. Produkten ägs av Oracle och stöder både B2B- och B2C-applikationer som är komplexa och enorma. För småskaliga applikationer kan det dock vara dyrt.

9. Play

Image for post

Play liknar Django eller Ruby on Rails eller ASP.NET-arkitekturen och följer inte nödvändigtvis J2EE webbstandarder.

10. Apache Hadoop

Image for post

Även om Apache Hadoop inte är ett fullstacks ramverk, ger det ett programramverk och fungerar på MapReduce-programmeringsmodellen vilket gör att den kan hantera stora datamängder.

Källa: Mihai Dita