Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Rätt använt kan influencers bli företagets viktigaste relationer - ExploreCurate

Rätt använt kan influencers bli företagets viktigaste relationer


Reklam har alltid inneburit att företag varit tvungna att avbryta oss konsumenter när vi tittar eller läser något vi tycker är intressant. Irriterande! Med influencer marketing kan företag påverka oss utan att irritera oss. Där ligger det stora värdet.

Vi uppleverer inte influencer marketing som störande utan tvärtom har vi valt att följa vår influencer.

Influencer marketing – ett långsiktigt partnerskap

Paolo Roberto: “Jag har köpt sex” | Läget
Hur långsiktig ska man vara när man går in i ett influencersamarbete? Ett perspektiv är att influencern kommer att ha påverkan på ditt varumärke även efter samarbetet…

När ett företag väljer att börja arbeta med influencer marketing bygger man en relation med enskilda människor som har ett inflytande på en bredare publik. För att det ska fungera behövs ett partnerskap som är långsiktigt.

Synligheten ska inte underskattas

Även om det är inflytandet som är själva valutan ska man inte underskatta effekten av att arbeta med många influencers, s.k. micro influencers – eftersom det också påverkar sök positivt när de marknadsför varumärket och produkterna i sina kanaler.

Influencer marketing är också en kanalstrategi

How Much Should You Pay Social Media Influencers? // SMPerth
Fundera över i vilka kanaler influencern arbetar och om det känns rätt, anpassa så att du möter upp med det egna varumärket i samma kanal på ett naturligt sätt.

Många influencers arbetar med Instagram eller TikTok. Är det kanaler som du vill synas i och har du dina potentiella kunder där? Det är viktigt att jämföra influencernas kanaler med din kanalstrategi. Skiljer det sig ska du veta om det och se det som ett komplement som bidrar.

Influencer marketing – vad, varför och hur

What is Influencer Marketing When Should You Use It

Källa: Salesforce