Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 steg för att sälja på TikTok - ExploreCurate

4 steg för att sälja på TikTok


TikTok har nyligen öppnat kontor häruppe i norr och det är hög tid att lära oss sälja på TikTok.

Läs också: Allt du behöver veta om att marknadsföra på TikTok

Här kommer 4 exempel på hur du kan sälja produkter på TikTok. Men först ett råd på vägen:

Tänk på kundresan. TikTok är en smartphone-app. Se till att din webbplats är mobilvänlig, så att användare har en enkel övergång från appen till din e-handelsbutik.

1. Skriv in din butik/hemsida i bion

Att lägga till en URL i din TikTok-profil är ett enkelt sätt att hjälpa tittarna att hitta din webbplats. Handlare, influencerse, bloggare och nyhetsmedia gör detta. I exemplet nedan länkar TikTok-profilen Sophie Liard till sin webbshop och highlightar ovanför länken vad publiken kan hitta där – ”drawer dividers”.

Det är inte alla TikTok profiler som har länkfuktionen i bion. Kolla ditt konto och titta efter ”Website” efter att du klickat på ”Edit”.

Genoma använda externa verktyg kan du anpassa dina länkar till själva innehållet i ditt TikTok konto. Till exempel använder Garage Clothing som säljer kläder till kvinnor, en tjänst från Dash Hudson.

Läs också: Så lyckas du med marknadsföring och försäljning på TikTok

Garage Clothing TikTok-profil (till vänster) visar en Dash Hudson-sida (i mitten) som matchar videoklippen i profilen. Användare kan klicka på vilken bild som helst på Dash Hudson-sidan för att gå direkt till klädseln på Garage Clothing-webbplatsen (till höger). Processen gör det möjligt för tittare att matcha vad som finns i en profil med en säljares produktsida, vilket effektiviserar kundresan.

2. Koppla TikTok till Shopify

TikTok har ett partnerskap med Shopify och kommer sannolikt att göra fler integrationer. E-handlare med Shopify kan använda deras TikTok Business konto för att skapa ”in-feed” shopping posts från videos.

Läs också: Ny gratis TikTok skola för alla företag

3. Annonsera

TikTok erbjuder begränsade möjligheter till annonsering. Registrera dig via ditt TikTok Business-konto och vänta tills TikTok bekräftar. När de väl har godkänt kan du jobba med:

In-feed ads. Inbyggda videor som visas i användarens flöde.
Pre-roll ads. Videor som startar när en användare öppnar appen.
Promoted hashtags challenges. Videor som uppmuntrar användare att skicka klipp med en anpassad hashtagg.

Läs också: Digitala marknadsförare – dags att göra affärer på TikTok! Här är nya TikTok for Business

4. Samarbeta med influencers

Överväg att samarbeta med TikTok influencers för att skapa sponsrade videor. Influencer marketing är inte nytt och väldigt effektivt på TikTok eftersom många influencers har enormt stora följarskaror.

Läs också: En sak du måste lära dig för att lyckas med din marknadsföring på TikTok

Källa: Kaleena Stroud