Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 hetaste trenderna inom e-handeln just nu - ExploreCurate

10 hetaste trenderna inom e-handeln just nu


E-handel är så hett att man kan behöva något kallt att dricka när man läser den här artikeln som alltså handlar om de hetaste trenderna inom e-handeln just nu.

1. Paketskåp

Hemkört eller hämta i affären? Svaret kan bli paketskåp. Paketskåpkriget är i full gång och bli inte förvånad om du snart har ett paketskåp i ditt bostadsområde eller i trapphuset om du bor i lägenhet.

Här hamnar PostNords paketskåp: "Ser ett stort intresse" - Ehandel.se

Läs mer om paketskåp här.

2. Börsintroduktioner

Flera stora e-handlare har klivit in på börsen eller har börsintroduktion högt på agendan. Dags att gruppera om i aktieportföljen?

Alibaba blev börskomet i New York | Ekonomi | svenska.yle.fi

Läs mer om e-handelsbolag som börsintroduceras här.

3. Kvinnor i ledande positioner

E-handeln verkar göra det som andra branscher bara snackar om nämligen på riktigt utse kvinnor till ledande positioner, både operativt och i styrelserummet.

Lista: Här är Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor

Läs mer om kvinnor i ledande positioner här och här.

4. E-handeln vill bli det hållbara alternativet

Många företag inom e-handeln tar hållbarhet på allvar och det pågår många initiativ som ska bidra till att göra e-handeln till det hållbara alternativet.

Miljö och hållbarhet allt viktigare för svensk e-handel

Läs mer om hållbar e-handel här.

5. Influencers

Allt fler företag samarbetar med influencers och så även e-handlarna. Alla influencers håller sig inte alltid inom traditionella förordningar och de stora startar influencerna startar också egna brands och e-handel. Nu har influencers också fått en egen branschsajt: Influens.se.

Allt fler influencers blir programledare: "Kul start" - Influens.se

Läs mer om influencers här och här.

6. Liveshopping

Kunderna vill ha ett personligt bemötande och gärna från någon man ser upp till. När e-handlarna bemannar sina butiker väljer man formatet liveshopping och vi ser allt fler videos där kunderna kan interagera och shoppa live. Bambuser var tidiga med att pivotera och haka på den kinesiska trenden och nu finns även Showroom som samlar alla liveshopping videos på ett ställe.

Stronger gjorde debut: "Det gick vi alla igång på" - Ehandel.se

Läs mer om liveshopping här och här.

7. D2C – kortaste vägen till konsument

Alla affärsstrukturer som har för många aktörer riskerar att bli distruptade och med e-handel finns det ingen anledning för många varumärken att ta vägen via mellanhänder. D2C är det nya. Gå direkt till konsument. Utan att passera någon.

IT-trender och D2C möjligheter - Ehandel

Läs (eller lyssna) på Framtidens e-handel som ofta sätter fokus på D2C.

8. Fysisk butik, digital butik, ingen butik…?

De stora butikskedjorna funderar inte längre över om de ska ha en e-handel. De försöker få ihop ekvationen ”lönsam e-handel”. E-handlarna som har testat att öppna fysiska butiker grupperar om. Samtidigt lanserar alla sociala medier plattformar e-handel direkt i flödet. Nu funderar alla på om butiken verkligen är det framtida kundgränssnittet.

Social Commerce: The Time to Start is Now - Multichannel Merchant

Läs mer om social commerce här och här och här.

9. Nytt eller begagnat?

Vi blir alltmer medvetna och kunniga om hållbarhet och klimatet. Företagen behöver tänka om och nya aktörer passar på att utmana det etablissemanget. Köpa begagnat, hyra, låna, lappa och laga. Kläder och prylar ”as a service”?

Nu smäller det: Sellpy tar klivet utomlands - Ehandel.se

Läs mer om begagnattrenden här.

10. Sök viktigare och mer komplext

Alla e-handlare vet att det viktigaste är att dyka upp när kunderna vill köpa och det är därför som SEO är så viktigt. Google jobbar inte för e-handlare utan för användarna och förbättringarna går snabbt. Nu räcker det inte att vara sökbar på Google. De sociala plattformarna har också blivit sökmotorer och nya vertikala söktjänster blir viktiga. Sök baseras på innehåll och idag ställs krav på djupare produktinformationen och teknikutvecklingen och det mobila användandet skapar nya dimensioner där lokalt sök och rösttyrt sök bara är början.

6 SEO-tips för att öka försäljningen i din e-handel - Palmberg.io

Läs mer sök för e-handeln här och här och här.

Källor och bilder: Ehandel.se, Influens.se DI.se och ExploreCurate.com