Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så avslutar du dina sociala konton - ExploreCurate

Så avslutar du dina sociala konton


Det är enkelt att starta ett konto på en social plattform, men det är inte lika enkelt att avsluta kontot. Om du inte längre använder en social plattform kan det vara en bra idé att ”checka ut”. Det finns alltid en risk att dina personuppgidter missbrukas på olika sätt och det är onödigt att lämna fler digitala spår än nödvändigt.

Så hur avslutar man då Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Snap, LinkedIn, Pinterest m.fl? Här kommer instruktioner och länkar till hur du ska göra.

Svårt att avsluta Facebook

Dead Facebook Users will Outnumber the Living by 2098

Här är det viktigt att veta att ”deaktivera” inte är samma sak som att avsluta. För att permanent avsluta ditt konto behöver du lägga lite tid. Gå in på Deactivation and Deletion menyn och välj Delete Account. Klicka sen på Continue to Account Deletion, fyll i ditt password och klicka Continue, och sen Delete Account.

OBS! Det du har gjort nu är bara en förfrågan. Facebook behöver några dagar för att hantera din förfrågan och kommer att avbryta processen om du loggar in någon gång under dessa dagar. Så det bästa du kan göra är att deleta FB-appen från din mobil.

Du kan också ladda ner all din data om du är rädd för att förlora innehåll som foton mm. Här kan du se en överblick över alla data som du har lämnat till Facebook.

För att ladda ner ditt konto gå till Settings > Your Facebook Information > Download Your Information. När nedladdningen är klar får du ett mail från Facebook med en länk. Länken försvinner efter ett par dagar så se till att ladda ned omgående.

Det går inte att avsluta Instagram via appen

Det är inte att att avsluta Instagram via appen. Du måste logga in på ditt Instagram konto via datorn (webben) för att deleta det.

Nu har alla Instagram-konton en egen qr-kod - här hittar du din - M3

På samma sätt som Facebook så skapar du en förfrågan. Under tiden som förfrågan behandlas göms din profl, foton, likes och kommentarer. Genom att klicka på Edit Profile kan du välja vad som ska visas och inte och det är också här längst ned på sidan som du temporärt kan ”gömma” ditt konto.

För att bli av med ditt Instagram konto för evigt behöver du gå in på den här URL:en https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent. Skriv in ditt password och klicka på Permanently Delete My Account.

Enklast att avsluta TikTok

TikTok Marketing and Brand Marketing - PR News

Är jag för evigt inpräntad i den kinesiska statens loggar kanske du tänker om du är TikTok användare. Tvärtom då är det väldigt enkelt att avsluta TikTok. Du öppnar appen, klickar på Me och sen på Manage My Account, och slutligen Delete My Account.

Överväg att spara ditt arkiv innan du avslutar Twitter

Det är enkelt att avsluta Twitter, men det kan vara värt att spara ned ditt arkiv innan du stänger Twitter helt. Arkivet innehåller alla dina tweets i kronologisk ordning och det kan ju vara något att visa barnbarnen.

Top 5 Reasons Why Twitter Is Dead | John Chow dot Com

Gå till Settings för att ladda ned ditt arkiv och klicka på Account och sen på Your Twitter Data. Här kan du ladda ner ditt arkiv med hjälp av ditt password.

Avsluta kontot gör du genom att klicka på Deactivate My Account. Så snart du bekräftat med ditt password är din Twitter era slut. Du har möjlighet att ångra dig under 30 dagar.

Snip snap snut så var sagan slut

Snapchat is dead | AlphaGamma

Snap gör det enkelt att avsluta. Det är bara att gå till företagets Accounts Portal och fylla i användarnamn och password. Kontot avaktiveras direkt och avslutas efter 30 dagar.

Pinterest krånglar till det

Pinterest är till för att bli inspirerad. Lika inspirerande är det inte att avsluta Pinterest. Det krävs några steg och dessutom är det skillnad om du har ett business konto. Här har du all information du behöver för att avsluta Pinterest.

Lite byråkratiskt att avsluta LinkedIn

LinkedIn är ju mer business och dessutom numer ägt av Microsoft så man blir inte förvånad över att det krävs lite information för att avsluta kundrelationen. Här har du all information du behöver för att avsluta LinkedIn.

Källa: Wired