Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Clubhouse äntligen klar med sin androidapp - vem bryr sig? - ExploreCurate

Clubhouse äntligen klar med sin androidapp – vem bryr sig?


Inbjudningarna haglade in. Till synes från hela min telefonbok. Ja, inte hela kanske, eftersom jag öppet sympatiserar med androidanvändare. Som Androidanvändare blev jag utelämnad till ett liv utan Clubhouse.

Läs också: Läs också: Har du fått en inbjudan till den nya sociala plattformen som andas 80-tal?

Att Clubhouse fullkomligt sket i att lansera en Androidapp var som en gymnasial mobbningsaktion och som Androidanvändare blev jag effektivt utestängd från de hypade samtalen.

Men karma på er usla mobbare! Nu när ni äntligen snott ihop en Androidapp ett år efter lanseringen är det ingen som bryr sig. Ni blev den där flugan som Ines Uusman aldrig myntade om Internet. Ni är sååå borta.

Läs även: Krönika: 10 digitala trender att ha koll på 2017

Lärdom 1: Mobba aldrig oss Androidanvändare. Starta istället med en Androidapp som är 1000 gånger så enkel att utveckla och testa versioner med.

Lärdom 2: Iphoneanvändare är tidiga på trender, men i grunden bortskämda och flyktiga användare. Inga att lita på m a o. I alla fall inte som oss stabila Androidanvändare.

Därför blev Clubhouse en fluga utan vingar

Statistiken är kompromisslös. Enligt Sensor Tower minskade antal nedladdningar med 72 % under mars.

Clubhouse download rankings

Utöver att inte bry oss om oss Androidanvändare så finns det 3 huvudanledningar till att Clubhouse snart kommer att få bekanta sig med den stora appkyrkogården.

1. Den aggressiva ”telefonboks” lanseringen skapar en enorm impact, men det var bara reklam- och mediemänniskor som egentligen hängde på och skapade innehåll. Smal och inte speciellt trogen skara.

2. Att gå mot evolutionen brukar sällan lyckas. Att appen som liknats vid ”heta linjen” från 80-talet skalade bort format som bild och video gör att den snabbt blir utdaterad.

3. Det är också bristen på teknikhöjd som gör det enkelt för de stora aktörerna att snabbt skapa en ”Clubhouse-funktion”. Dessutom för Androidanvändare.

En notering är också att Kina snabbt bojkottade Clubhouse. Det var något Elon Musk sa eller gjorde… eller var det för att över en miljard kineser faktiskt använder… Android.

Istället gjorde man som Kina ofta gör. Man kopierade appen och kallade den för något annat. T ex Clubhorse.

Om du är Androidanvändare och trotts den här artikeln är sugen på att testa Clubhouse så gå in på den här numer jämlika sidan.

Läs också: Den ultimata guiden till Clubhouse