Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 fungerande tips för dina liveshopping program - ExploreCurate

5 fungerande tips för dina liveshopping program


Allt fler företag startar med liveshopping eller live shopping eller live video shopping eller liveshower. Ja, kärt barn har många namn och vi får väl se vad vi kommer att kalla det när formatet blivit helt etablerat. Kanske bara ”live”.

SHOWROOM – när du bestämt dig för att aldrig missa ett liveshopping program med dina favoritvarumärken och influencerna du följer.

Att möta kunderna i ett liveshopping program är inte så komplext, men för att det ska bli bra är det som med allt annat innehåll. Det kräver en bra idé och god planering. Här kommer 5 konkreta och beprövade tips som du och ditt varumärke kan sno rätt av.

1. Live Q&A

Fronta chefen, influencern, stjärnan på kundtjänst eller varför inte hela säljkåren? Live-formatet handlar om att kliva fram och möta kunderna. Att besvara kundernas frågor är det äldsta tricket och alla vet att en del av frågorna kan vara ”riggade”.

2. Produktlansering

Vad passar bättre än en liveshow när den nya produkten ska lanseras? Här kan produkten testas direkt och du kan bjuda in allt och alla eller köra en VIP-show.

3. Behind the Scenes

Alla vill veta vad som händer ”bakom kameran”. Allt handlar om att vara personlig och bjuda in till det som normalt inte är publikt. Ett bra tips är att låta kunderna ”ansöka” om att få tillträde. Det skapar en hype.

4. Samarbeta med en expert

Att stå där och berätta vad bra ni är är ofta trist. Använd en erkänd expert på ämnet och samarbeta i ett format som känns rätt för målgruppen och ämnet.

5. Kontinuitet är nyckeln

Format som går att köra om och om igen är ofta de bästa. Det är svårt att bygga något med enstaka insatser. Försök tänka som producenterna bakom de framgångsrika TV-serierna. Skapa karaktärer, berättelser och kontinuitet i episodklass.

Källa: Ashley Segura