Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
YouTube-kanalerna där designers och utvecklare hämtar sin kunskap - ExploreCurate

YouTube-kanalerna där designers och utvecklare hämtar sin kunskap


Vi behöver inte längre leta efter broschyren eller manualen. Allt finns på nätet och närmare bestämt på YouTube. Det är från videos som de unga vetgiriga får sina kunskaper och även om det finns mycket skit på YouTube använder de allra flesta s.k. ”tutorials” eller ”how to” videos för att snabbt lära sig nya färdigheter.

Designers och utvecklare är inget undantag. Här är exempel på YouTube-kanaler där du får kunskap om hur du designar och utvecklar. Från inspiration till ned på riktigt nördig nivå.

1. Adobe Creative Cloud

YouTube channel page of Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud är YouTube-kanalen för Adobe’s online suite. Dagliga videos och uppdateringar. Här finns också möjlighet att publicera det du skapat själv och att vara en del av en väldigt stor community.

Upptäck ämnen som t ex: “Photo Editing Protips” eller “Packaging and Branding Design.”

2. The Futur

YouTube channel page of The Futur

The Futur vill utbilda kreativa entreprenörer kring design thinking, entreprenörskap, experience design och  content marketing.

Exempel på videos är “A Brand Isn’t What You Think It Is…” och “Stop Selling And Start HELPING.”

3. Envato Tuts+

YouTube channel page of Envato Tuts+

Envato Tuts+ how-to videos om Adobe Photoshop, Adobe XD, Illustrator, WordPress, Sketch m.fl.

Här hittar du kurser som “10 Best Single-Product Shopify Themes” och “Advanced Photoshop for Everyone.”

4. Google Design

YouTube channel page of Google Design

Google Design fungerar som ett ”kooperativ” med designers, copywriters, och developers på Google som skapar innehåll och event.

Självklart är det ”Google-kunskap” som står i centrum och nu senast t ex: “UX Evening at Google: Defining UX Roles” och “Craft a dark theme with Material Design.”

5. TheNewBoston

YouTube channel page of The New Boston

TheNewBoston är en open-source community för utvecklare som täcker in React JS, Python, Node.js och HTML5, men även SEO och digitala valutor.

Den största spellistan just nu är digital currency med över 2.5 miljoner prenumeranter.

Det finns fler än dessa 5 YouTube-kanaler för dig som är intresserad av digitalt och vill lära dig mer om design och utveckling. Läs hela lista med ytterligare 10 YouTube-kanaler här.

Källa: Sig Ueland