Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Artikeln som innehåller ALLT du behöver veta om TikTok som marknadsförare - ExploreCurate

Artikeln som innehåller ALLT du behöver veta om TikTok som marknadsförare


I den här artikeln vill jag att du som marknadsförare ska få allt du behöver för att kliva in och börja göra bra saker på TikTok. Jag har delat in det i 4 delar.

1. 6 sätt att använda TikTok som marknadsförare

Själva idén med TikTok är att utmana användarna att göra något och där själva tävlingsmomentet gör att användarna delar sitt innehåll och att det förhoppningsvis når ut väldigt brett. Med ”Hashtag Challenges kan du nå ut med varumärket, visa upp dina produkter och skapa engagemang i en specifik målgrupp.

Utmana användarna!

Använd influencers

Influencer marketing när det kommer till TikTok handlar såklart om möjligheterna att använda influencers för att engagera och ofta är det i form av en ”challenge”.

Lär ut

Skapa how to / tutorials videos som lär ut något. Det ger dig möjlighet att visa upp dina produkter och deras fördelar, du skapar lojalitet för de som redan har köpt och du skapar ett innehåll som influencers gillar att dela vidare.

Användargenererat innehåll

Hela TikTok är användargenererat innehåll och målet är att få användarna att skapa innehåll om ditt varumärke och ofta slås man av hur oerhört kreativa användarna är. Speciellt fansen. Utöver engagemanget så får du effekten av att alla som skapat innehåll också blir influencers och du kommer också att lära mer om hur kunderna använder dina produkter.

Gåvor

Varumärken arbetar mycket med incitament eller gåvor i sina utmaningar och kampanjer. Se gåvorna som en del av marknadsföringen och belöna de som lyckats bäst med generösa gåvor som absolut kan vara egna produkter, men som alltid behöver vara något målgruppen absolut vill vinna.

Liveshower

Ett sätt att få målgruppen att intressera sig för ett varumärke är att skapa en liveshow och det är ett sätt att bjuda in till varumärket, nå ut bredare och till fler och även mer uttalat lansera, kampanja och sälja genom s.k. liveshopping.

2. Hur man annonserar på TikTok

Precis som på andra sociala plattformar skapar man ett annonskonto, fyller i alla uppgifter och kopplar ett kontokort.

När du skapar en kampanj behöver du bestämma kampanjnamn och en budget och sen vilket annonsformat och vilken annonsplacering du vill ha.

Målgruppen är central såklart och det går att optimera kampanjen när den väl är igång och du bjuda på priset precis som på Google.

Du skapar din annons och du får möjlighet att se den in ett previewläge innan du kör igång.

3. 9 framgångsfaktorer på TikTok

Vad är det då som krävs för att lyckas på TikTok? Ja, en del av de här framgångsfaktorerna är såklart ganska generella, men jag skulle vilja lyfta fram tre saker. Använd de hashtags som många använder när du utmanar (TikTok Challenges). Använd populär musik i videosen och använd de specifika TikTok effekterna.

4. De viktigaste artiklarna om TikTok

Jag har publicerat en rad artiklar om TikTok och vill du fördjupa dig eller söka efter specifik fakta så har du de mest aktuella artiklarna här.

Så producerar du en TikTok video

Inspireras av företagen som gör det allra bäst på TikTok

4 steg för att sälja på TikTok

Så lyckas du med marknadsföring och försäljning på TikTok

En sak du måste lära dig för att lyckas med din marknadsföring på TikTok

Se det som en hyllning till TikTok, denna kinesiska tokpopulära sociala kanal som fullkomligen erövrat den unga publiken eller se det som ett upprop för alla marknadsförare som behöver lära sig att få ut potentialen i TikTok som social plattform. Det handlar inte längre om att bara synas och inte att heller att posta lite inlägg. Nej nu behöver det skapas, kreeras, få användarna att engagera sig och dessutom ge bort saker.

Källa: Social media today, ExploreCurate m.fl.