Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Då är det bäst att posta i de olika sociala kanalerna - ExploreCurate

Då är det bäst att posta i de olika sociala kanalerna


Den som är noggrann och analytisk kollar sin statistik och ser när det är bäst att posta innehåll i olika kanaler och vilket innehåll som fungerar bäst beroende på vilken KPI man vill nå (räckvidd, likes, kommentarer, delningar mm). Men det är bra att ha en utgångspunkt och i den här artikeln får du reda på vilka de generellt bästa tiderna är att posta i de olika sociala kanalerna och lite andra tips på vägen.

Bäst tid att posta på Facebook

Den bästa tiden att posta på Facebook är mellan 8 och 10. De flesta kontrollerar sina telefoner när de vaknar eller precis innan de börjar sin dag. Den högsta aktiviteten är mellan 10:00 och 13:00, så det är bäst att publicera innan den högsta aktiviteten startar.

Bästa tiden att posta på Instagram 

Den bästa tiden att posta på Instagram är under lunchtid eller i slutet av en typisk arbetsdag. Den bästa tiden att lägga upp videoinnehåll på Instagram är mellan 21:00 och 08:00. Tänk på att Instagram är på en icke-kronologisk tidslinje. Tiden du publicerar är dock fortfarande viktig eftersom den påverkar hur algoritmerna bestämmer var ditt innehåll ska placeras. Om du publicerar när dina följare är mest aktiva, kommer ditt innehåll att ta fart mycket snabbare och Instagram kommer att driva det längre upp i flödet, vilket resulterar i ännu fler interaktioner.

Bäst tid att posta på Twitter

Att tweeta låter när människor lämnar kontoret och kolla mobilen på vägen hem är en bra taktik.
Kl. 18.00 ger dig flest klick både i mitten av veckan och på helgerna. Kolla alltid på dina egna data för att se när de bästa publiceringstiderna är.

Bäst tid att posta på LinkedIn 

Tisdagar och torsdagar är de bästa dagarna att posta på Linkedin. Publicera mellan 9 och 11 för att fånga användare tidigt på deras arbetsdag. Även här är det bra att kolla den egna statistiken för att lära dig mer om vad olika tider betyder för reach och engagemang.

Bäst tid att posta på YouTube

När du publicerar på YouTube är det bra att komma ihåg att YouTube-videor indexeras och rankas i Googles sökningar. D v s du får en annan typ av tillgänglighet (sök). För att få en bra ranking för din YouTube-video på Google-sökning är det alltid bra att publicera tidigt på dagen, veckan o s v.

Den bästa tiden att posta på YouTube är mellan 14:00 och 16:00 eftersom den högsta trafiken är från 19:00 till 22:00
När helgen närmar sig, torsdag eller fredag är bra dagar och under helgen är kl 10 till 11 den bästa tiden att posta.

Bäst tid att posta på TikTok 

De bästa tiderna för att publicera på TikTok kan variera hela veckan. Posta på morgonen från 06:00 till 09:00, precis när folk vaknar och kontrollerar sina telefoner är ett bra tips. Måndagar och onsdagar funkar sen publicering, mellan 22.00 och 23.00 bra och på helger är det 7 till 11 och middagstid från 16 till 20 som gäller.
Tänk på att du kan publicera dina TikTok-videor på Instagram och då är det andra tider som gäller.

Bäst tid att posta på Pinterest 

Den bästa tiden att posta på Pinterest är mellan 20.00 och 23.00 och mellan 02.00 och 04.00.
Om de flesta av din publik arbetar 9-5 jobb är den bästa tiden att posta på Pinterest före / efter arbetstid och lunchtid.

Bäst tid att posta på Snapchat

Snapchat fungerar bäst på sena kvällar, 21 – 23. Tänk på att posta med frekvens.

Källa: Alyssa Aquino