Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så optimerar du för Core Web Vitals - ExploreCurate

Så optimerar du för Core Web Vitals


Läs också: Böckerna alla e-handlare kommer att läsa i hängmattan

Du som läser ExploreCurate får ibland bekanta dig med olika gästskribenter och nu är det dags för Jorge Castro en av Sveriges främsta SEO-experter som vill dela sina insikter om Googles nya Core Web Vitals.

För knappt tre månader sen blev det officiellt med Googles nya Core Web Vitals, men de allra flesta känner ändå inte till det. Gör man en kontroll på sveriges största e-handlare så ser man att knappt hälften är godkända enligt Googles Core Web Vitals. Har du som många andra missat den nya uppdateringen?

Läs också: Viktig uppdatering om SEO för alla digitala marknadsförare

Både Tingstad, Mathem och många andra på topplistan fallerar enligt Googles PageSpeed Insights verktyg.

Tittar man på Mathem.se så är deras LCP över 4 sekunder vilket inte ska överstiga 2.5 sekunder, samma sak gäller för Tingstad

Anledningen till att Google kollar detta är för att mäta hur användarna upplever sidan. På ABS Wheels har man lyckats få allt till gröna siffror.

Vi har jobbat mycket med att komprimera grundkoden, bilder och CSS men framförallt så har vi följt rekommendationerna från Googles egna search console.

Vad är då grunden i Web Core Vitals?

1. Largest Contentful Paint: Den tid det tar för en sidas huvudinnehåll att laddas. En ideal LCP-mätning är 2,5 sekunder eller snabbare.

Läs också: Därför är certifikatet helt avgörande för alla att ha på plats

2. First Input Delay: Tiden det tar för en sida att bli interaktiv. En idealisk mätning är mindre än 100 ms.

3. Cumulative Layout Shift: Mängden oväntat layout-förskjutning för visuellt sidinnehåll. En idealisk mätning är mindre än 0,1.

Här kan du testa din sajt kostnadsfritt: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=sv

Bra verktyg för dig som vill komma igång: https://developers.google.com/web/tools/lighthouse/ och https://developer.chrome.com/docs/devtools/

ABS Wheels är också i framkant när det gäller liveshopping. Håll utkik efter nästa liveshow på SHOWROOM här.