Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Svenska företag i topp: Spionerar på sina anställda via "bossware" - ExploreCurate

Svenska företag i topp: Spionerar på sina anställda via ”bossware”


Covid-19-pandemin har förändrat vårt sätt att arbeta för alltid, så mycket är tydligt. Många kontorsanställda har knappt varit på ett kontor på mer än ett år, vilket har skapat ett nytt problem för deras chefer.

När din personal är i samma rum är det enkelt att se till att de jobbar hårt, men om alla är hemma, hur vet man då att de inte tittar på serier hela dagen?

Bossware – hjälper företag att spionera på sina anställda

Det är här det som kallas ”bossware” kommer in. Bossware är en programvara som ger företag möjlighet att övervaka de anställdas internetaktivitet, e-postmeddelanden, chattar mm. Programvaran kan t o m ta skärmdumpar med jämna mellanrum eller ge åtkomst till webbkameran helt och hållet.

Svenska företag spionerar mest i världen

Svenska företag ligger i topp när det gäller bossware. Det är såklart chockerande fakta och betyder att tilliten till de anställda i Sverige är lägst i världen. Vem kunde tro det?

Så gör du för att skydda dig mot bossware

Du vet nog inte ens om att ett bossware är installerat på din dator. Det tillsammans med att Sverige ligger i topp är skäl nog tycker jag att börja skydda sig. Här kommer tips om hur du skyddar dig på Slack, ZOOM och Teams.

Så här gör du för att skydda dig om du sitter på PC eller Mac

The trend of remote-working has led to a rise in companies keeping track of their employees’ productivity through various tools and software, leading to some serious privacy concerns.

Källa: Surfshark