Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
9 verktyg för UX som alla designintresserade behöver känna till - ExploreCurate

9 verktyg för UX som alla designintresserade behöver känna till


Jag tycker fortfarande att man kan se om det finns ett starkt hantverk bakom något som är intuitivt och visuellt tilltalande, men det har kommit så bra verktyg och templates för UX och design att det blivit enklare för alla att göra det bra. Här kommer 9 UX verktyg som är bra att känna till om du arbetar med användarresearch, skisser, wireframes, prototyping, användartester, analys och mätbarhet och design förbättringar.

#1 Hotjar

Hotjar är ett UX- och CRO -verktyg som hjälper dig att förstå hur deras användare interagerar med webbplatsen – insikter om användarna och användandet.

#2 Google Analytics

Många designers använder nu Google Analytics för att hjälpa dem att förstå kundresan. Även om det är avgörande att förstå grunderna – vilken sida folk landar på, hur de navigerar genom din webbplats – kan du få en mycket bättre förståelse för konverteringen genom att titta på några mer specifika datapunkter i Google Analytics.

#3 Användarintervjuer

Något som aldrig kommer att bli mindre viktigt är användarintervjuer. De ger dig en mer personlig förståelse för de problem som användare upplever, vilket ger dig ett försprång i designprocessen!

#4 Skissa

Sketch är ett vektorbaserat designverktyg för allt från wireframes till högkvalitativa designleveranser. Det släpptes första gången 2010 och har snabbt blivit ett framstående verktyg för UX -designers.

#5 Balsamiq

Balsamiq är ett snabbt, enkelt och kraftfullt wireframe -verktyg som hjälper många designers under den kreativa processen. Med det här verktyget kan du snabbt skapa webb- eller mobilmockups och sammanställa specifikationer för en prototyp. Ett Balsamiq-diagram är ett instinktivt sätt att fånga och göra dina idéer visuella.

#6 Adobe Xd

Adobe Xd  är ett prototypverktyg som väcker dina idéer till liv. Designers kan skapa prototyper utan kodningskunskaper och få en prototyp med noggranna animationer på nolltid för ditt användartest. Verktyget för automatisk animering är fantastiskt!

#7 Figma

Figma är ett utmärkt prototypverktyg för UX -designers som hoppas kunna prototypa användarinteraktioner med sin design. Den har interaktiva funktioner som låter dig utforska hur dina mönster kan användas och dela dem, så att feedback kan samlas in från både användare, intressenter eller någon som är involverad i processen.

#8 InVision

InVision har ett användarvänligt gränssnitt och låter dig prototypa vad du vill. Den har interaktiva alternativ som är enkla för designers, vilket gör den perfekt för alla typer av designprojekt! Under lång tid var det go-to-prototyp programvara.

#9 Framer

Framer är ett UX -designverktyg som hjälper team att skapa prototyper i canvaser med övergångar, animationer och smarta komponenter. Det låter dig också importera projekt från Sketch och Figma. Framers enastående funktioner inkluderar variantredigering, teambibliotekshantering (och innehållsdelning), automatisk storlek på element i farten (+ användartester och kommentarer).

Källa: UX Planet

, , ,